Inför Spurs – Newcastle

Årets sista dag och Tottenhamspelarnas chans till revansch efter den totala genomklappningen mot West Bromwich Albion på the Hawthorns. Jermaine Jenas möter sin gamla klubb, liksom Graeme Souness och möjligen Stephen Carr.

Årets sista dag och Tottenhamspelarnas chans till revansch efter den totala genomklappningen mot West Bromwich Albion på the Hawthorns.

Tottenham vann förra året ligadubbeln över Newcastle i två tajta 1-0 matcher. Trots att tränaren Graeme Souness skator vid Tyne förstärkt inför denna säsong med målspottaren Michael Owen (Real Madrid) och mittfältsprinsen Scott Parker (Chelsea) har laget varit en besvikelse hittills och ska inte behöva störa Spursfansens nyårsfirande nämnvärt.

Londonlaget har tre raka hemmavinster och sammanlagt en svit på åtta hemmamatcher utan förlust inför denna match. Skatorna har vunnit fem av sina nio senaste ligamatcher men de har misslyckats med att göra mål i hela nio matcher hittills i ligan. Något Souness vill ändra på då han möter sin gamla klubb i N17.

Att tänka på inför matchen

1. Jermaine Jenas möter sin gamla klubb för första gången sedan han i augusti flyttade söderut för £7m.

2. Vissa samlar på frimärken. Andra på röda kort. Ärkebusen och mittfältskrigaren Lee Bowyer bytte i förra matchen mot Liverpool till sig ännu ett rött kort och är nu avstängd i tre matcher.

3. Mittbacken Stephen Taylor skadades mot Liverpool och är borta från spel. Borta är även duktige Emre, Kieron Dyer och Craig Moore.

4. Forne Spursbacken Stephen Carr har varit skadad och det är tveksamt om han kommer vara med i startelvan. Carr startade sin fotbollskarriär i Tottenham och spelade troget för klubben i många år innan han packade väskan och reste norrut. En resa som hittills inte varit särskilt lyckad.

5. Gamla målskyttekungen Alan Shearer jagar Newcastles klubbmålrekord och har två kvar innan han slagit Jackie Milburns 200 mål och skriver in sig stort i historien. Detta kanske kommer sitta i huvudet och kan störa Shearers fokus.

Troliga laguppställningar:

Tottenham Hotspur
Robinson(1, lagkapten)
Stalteri(7) Dawson(20) Pamarot(17) Lee(16)
Routledge(21) Jenas(28) Carrick(23) Davids(5)
Defoe(18) Mido(15)

Newcastle:
Given(1)
Ramage(26) Boumsong(6) Bramble(19) Babayaro(33)
Luque(20) Parker(17) Faye(15) N'Zogbia(14)
Shearer(9) Owen(10)

Domare:
Howard Webb (South Yorkshire)

Pamarot eller Gardner?
Det är är inte omöjligt att Jol låter Pamarot spela istället för Gardner på nyårsafton. Dels för att Gardner gjorde några fatala försvarsmissar och såg skakig ut i backlinjen. Dels för att han eventuellt ska säljas i januari till Charlton. Dessutom gjorde fransmannen Pamarot ett stabilt intryck när han ersatte då skadade King i matchen mot Birmingham.

Routledge blek och Lennon vek
Trots att Routledge såg blek och vilsen ut på sina ytterkanter i förlustmatchen mot Albion känns det inte som att Jol har någon bättre lösning på hand. Tainio är skadad och Lennon för ung (läs: vek). Laget behöver en Routledge i storform och vi kan bara hoppas att han startar den formkurvan med ett rejält kliv på lördag.

Mido firar av nyårsraketer i förväg?
Att Mido startar istället för Rasiak är lika säkert som att White Hart Lane är fullsatt på lördag. Dessutom är det troligt att Defoe återigen får chansen från start efter sitt bländande solomål mot Birmingham. Det är viktigt för Jol och för laget att ytterligare stärka Defoes självförtroende då säsongen är lång. Robbie Keane kommer dock sitta som på nålar på bänken och "veta" att han kommer att göra mål när han får chansen. Bra förutsättningar.

Flera funderingar kring Newcastle
I mål är Given given (förlåt Hegerforsaren)
Mittbacken Taylor är skadad och Bowyer avstängd. Parker är tveksam liksom Carr. Frågan är också om Souness kommer starta så offensivt att han sätter Luque på planen samtidigt som rekordjagande Shearer. Kanske inte, och då finns plats för Solano att starta på mittfältet istället. Stenhårt arbetande boll- och spelarstopparen Faye får förtroendet på mitten.

Statistik:
Tabelläget M V O F +/- P
Tottenham 19 9 7 3 27-18 34
Newcastle 19 7 5 7 18-19 26

Alla Premier League-möten på White Hart Lane:
Spurs 7 vinster – 1 oavgjord – Newcastle 4 vinster

Glöm nu inte att i god tid registrera er på lämplig websajt, betala streamingavgiften och se hela matchen kl 14:00 på nyårsafton. En perfekt paus i aftonstressen.

Trettiotvå timmar kvar till kickoff då vi ber om nyårsraketer i (för)skott och att baksmällan blir långrandig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.