Heta rykten i engelsk press: Henke Larsson till Tottenham?

Det spekuleras i flera fotbollsmedier idag om att Tottenham är intresserade av Henke Larsson som ersättare till Mido när den egyptiske anfallaren försvinner i upp till en månad på Afrikanska Mästerskapen.

Spurs har ju under en tid försökt värva PSV Eindhovens holländska starka target player-målmaskin Dirk Kuyt men inte kunnat säkra en övergång. Henke Larsson är lite av samma spelartyp som Kuyt, både stark fysiskt, bra på att nicka och hålla i bollen i anfallszon. Visst vore det fantastiskt och med ett viktigt VM-slutspel nästa sommar i sikte skulle både Henke och svenska landslaget må bra av en flytt till en klubb där han spelar mer kontinuerligt.

Larsson skulle till en början troligen ersätta succémannen Mido (utlånad av AS Roma) när han spelar i Afrikanska mästerskapen i januari och februari. Larsson skulle gissningsvis bilda anfallspar med Robbie Keane eller Jermain Defoe.

Om en överenskommelse blir av mellan Barcelona, Henke Larsson och Tottenham skulle detta troligen innebära försäljning av polske landslagsanfallaren Rasiak.

Det har sagts och skrivits tidigare att Henke Larsson, liksom Edgar Davids, sedan barnsben är en Spurs-supporter. Kanske skulle han vilja avsluta karriären med att spela ett tag i den liljevita tröjan? Henke är känd för att ta beslut helt utifrån sina egna känslor.

Henke till Tottenham är bra för svenska landslaget, bra för Henke och bra för Tottenham. Vi följer med intresse fortsättningen av dessa rykten.

Nyhetslänkar:
http://www.spurs.vitalfootball.co.uk/article.asp?a=4801

http://tottenhamhotspur.rivals.net/default.asp?sid=897&p=2&stid=8399412

http://shorl.com/gahevetyhida (Om Henke Larsson)

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.