Santini vs. Wenger 1 – 0 (Jacques del 2)

Plötsligt har vi sett Jacques Santini från en ny sida. Ordkriget är igång.

Och det verkar som att det är Gooners överste häxmästare Wenger som har sporrat Jacques. Santini som tidigare kallats mussla, tystlåten, ordlös delar plötsligt ut den ena verbala smockan efter den andra.

Arsene Wenger tände gnistan. Han sa att Jacques kommer få svårt att anpassa sig till den engelska kulturen. Santini besvarade den salvan med att Robert Pires och Thierry Henry bråkade under landslagssamlingarna.

Värjan var höjd och nu i helgen avslutade Jacques sin svärdfajt med att sätta spetsen i den tredje musketören: Patrick Vieira.

King-ryktena gjorde att Santini kommenterade: ”Om jag skall sälja King vill jag ha Henry OCH Sol Campbell. Vieira kan jag ju inte få för han kommer skriva på för Real Madrid.”

Sista ordet är säkert inte sagt i detta underhållande Silly Season-kapitel. Men det är trots allt kul att Santini, som jag i tidigare krönika sagt skulle hamna på kvalplats när det gäller pressnacket, är uppe där bland Sir Alex, Mourinho och Wenger. Mest press hittills har väl i och för sig Sir Alex och Mourinho skrapat ihop med sina duster.
Oj då. David Moyes. Honom glömde jag. Hur var det nu med Wayne Rooney? Är han såld eller inte? 700 000 kronor i veckan för klubben i sitt hjärta eller räckte inte det? På väg, inte på väg, sticker, sticker inte och så kommer det att fortsätta tills transferfönstret stänger.

För övrigt roligt att Sir Alex tror på Tottenham i år. Det blir ju alltid en överraskning per säsong, eller hur?

Johan Sköld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*