Historik om de övriga lagen i Premier League

Aston Villa

Aston_VillaAston Villa Football Club grundades i Birmingham 1874. Hemmaarenan heter Villa Park ( 42640 åskådare) och där har de spelat sedan 1897. 1888 var Aston Villa med och startade den engelska fotbollsligan. Klubben har vunnit ligan sju gånger, dock togs sex av titlarna före 1910. Den sjunde titeln togs 1980/81 och året efter vann man Europacupen, föregångaren till Champions League.

Förutom ligatitlarna har Aston Villa även vunnit FA-cupen vid sju tillfällen. Förutom ärkerivalen Birmingham så finns det stor rivalitet även gentemot West Bromwich, Coventry och Wolverhampton. Charlie Aitkens 657 matcher för klubben är rekord och klubbens bäste målskytt genom tiderna är Billy Walker med 244 fullträffar.

Cardiff City

CardiffCity-c-WalesonlineCardiff eller (Clwb Pêl-droed Dinas Caerdydd) som klubben heter på waelsiska är den andra klubben från Wales att nå Premier League. Swansea är den andra. Laget spelar sina hemmamatcher på Cardiff City Stadium som har sin maxkapacitet på 26 828 åskådare. Klubben bildades 1899 och är hittills den enda icke Engelska klubben som vunnit FA Cupen, något man gjorde 1927. Samma år vann man Charity shield över Corinthian FC, en klubb som inte ska förväxlas med sin brasilianska namne.

Cardiff City hade sin storhetsperiod under 20-talet då klubben bla vann FA Cupen och Sharity Shield, men man nådde även finalen 1925 och semifinalen 1921. Efter att ha misslyckats att bygga vidare på de framgångarna föll klubben som en sten genom seriesystemet och befann sig endast ett par säsonger senare i tredje divisionen. Innan klubben nådde framgång igen under 60-talet kämpade man i de lägre divisionerna där de hade ett par tvister med Torquay United gällande spelarövergångar.

Efter ha vunnit Welsh Cup kvalificerade man sig så för European Cup Winners cup säsongen 1964-65 där man nådde kvartsfinal. Två år senare kvalificerade klubben sig för Cup winners Cup och spelade så pass bra att man nådde hela vägen till semifinal. Det bästa resultatet ett lag från en lägre division hade nått och har endast repricerats av Atalanta 1988. Igen i början av 70-talet spelade klubben Cup Winners Cup där man mötte Real Madrid i kvartsfinalen och där laget lyckades med sin mest kända seger i första matchen.

1985 till 2000 var ”torra år” för Cardiff där man befann sig mestadels i tredje och fjärde divisionen. Få framgångar såg att klubben i slutet av 90-talet fick en ny ägare som var villig att satsa mer på klubben. Den nya ägaren, Sam Hammam föreslog något kontroversiellt att ändra lagets färger till grönt, vitt och rött, men ändrade sig efter långdragna diskussioner med spelare och fans. Framgångarna kom och man nådde Division 1 igen efter 18 års frånvaro. En något stabilare tillvaro i mitten av Division 1 följde och klubben började jakten på att nå Premier League. Under dessa år var ekonomin osäker i klubben och man var nära konkurs. Detta resulterade i att klubbens ägare valde att sälja klubben till en Malaysisk ägare 2010. Den malaysiska ägaren har pumpat in pengar i klubben och har dessutom ändrat klubbens färger och emblem från det klassiska blåa till rött, som är ansedd att vara en färg som speglar framgång i flera asiatiska länder. Den nya ägaren byggde en ny träningsanläggning, utbyggnad av arenan och en mycket större transferbudget. Laget vann Championship säsongen 2012/13 och spelar från och med säsongen 2013/14 för första gången i Premier League.

Chelsea

Chelsea_FCChelsea Football Club har en lite udda start som idrottsförening. Klubben bildades i början av året 1905, mest därför att fanns en arena att spela på men inget lag. Stamford Bridge Athletic Ground hade redan byggts av den kände byggmagnaten Gus Mears. Arenan erbjöds till den etablerade klubben Fulham FC i närheten (Stamford Bridge ligger tekniskt sett inom Fulhams stadsdelsområde, just på gränsen till Chelsea). Men Fulham tyckte hyreskostnaden, 1 500 pund om året, var på tok för hög och tackade nej. Istället grundades Chelsea FC, klubben sökte till The Southern League men efter protester från Fulham och Tottenham (en av anledningarna till den kända rivaliteten mellan klubbarna) avslogs deras begäran. Efter bearbetning av andra klubbar så invaldes dock Chelsea i ligans andradivision ett par månader senare.

Förutom en ligatitel 1955 så hade klubben inga större framgångar innan slutet av 1960-talet och början på 1970-talet när Chelsea var en av Englands främsta klubbar med FA-cupseger 1970 och Cupvinnarcup-triumf året efter som de största framgångarna. 80-talet var ett katastrof-årtionde för klubben men såväl ekonomiska som sportsliga problem, Stamford Bridge såldes och klubben var en hårsmån från att rasa ner i division tre. Ken Bates köpte klubben och började ett segdraget arbete för att få tillbaka Chelsea till eliten igen. 2003 sålde Bates ägarmajoriteten i klubben till Roman Abramovitj, året efter anställdes Jose Mourinho som lyckades föra Chelsea till två ligatitlar under sina två första år i klubben. Klubbens fjärde och senaste ligatitel togs 2010.

Den spelare som gjort flest matcher i Chelseas tröja är Ron Harris som under sina 20 år i klubben spelade 795 matcher. Bobby Tamling är den spelare gjort flest mål i klubben historia med 202 mål.
Vilka som är Chelseas största rivaler är svårt att säga, man får olika svar vem man än frågar men helt klart är att klubbar som Fulham, Tottenham, Millwall, West Ham, Arsenal, Manchester United och Liverpool inte står högt i kurs bland Chelseas anhängare.

Crystal Palace

Crystal_PalaceCrystal Palace Football Club från South Norwood, London och bildades 1905. Klubbens smeknamn är ”The Eagles” (”Örnarna”). Crystal Palace tog åter steget upp till Premier League 2013. Tränare är Ian Holloway.

Crystal Palace spelade i Southern League fram till 1920, då klubben blev invald i The Football League. Klubben började spela i den nybildade division tre, som man vann redan första säsongen. 1924 flyttade man till sin nuvarande hemmaarena Selhurst Park med en kapacitet på 26 309.

Terry Venables lyckades föra upp laget i division ett 1979. Venables lämnade klubben 1980 för QPR.
Den 29-årige Steve Coppell fick jobbet som tränare, efter att hans spelarkarriär i Manchester United tagit slut efter en knäskada. Tillsammans med Noades byggde han upp klubben, och 1989 var man tillbaka i division ett. Återkomsten till division ett slutade med en femtondeplats säsongen 1989/90. Man lyckades dock bättre i FA-cupen, där man gick hela vägen till final mot Manchester United. Matchen slutade 3–3, men United vann omspelet med 1–0. Säsongen 1990/91 slutade Palace på tredje plats i ligan och kvalificerade sig därmed för UEFA-cupen – klubbens bästa placering någonsin. De följande två säsongerna tappade man flera viktiga spelare, och 1993 åkte klubben ur Premier League. Steve Coppell tog över laget igen 1997 och han lyckades ta laget tillbaka till Premier League men ramalade ner året efter igen.

Crystal Palace gick upp i Premier League 2013 efter att ha slagit Watford med 1-0 i playoff-finalen på Wembley.
De hetaste matchen är mot Brighton, andra viktiga matcher för Crystal Palace är mot Charlton samt Millvall.

Tomas Brolin spelade en säsong 1998.
Mathias Svensson spelade 1998-2000.

Everton

1369751923-everton badgeÄnnu en gammal anrik klubb, Everton bildades som St.Domingo FC mest för att folk från församlingen i St Domingos Methodist Church skulle kunna ägna sig åt idrott under vinterhalvåret, på sommaren spelade man cricket…. Rivalitet med Liverpool FC inleddes redan 1892, Everton spelade då sina hemmamatcher på Anfield men efter en konflikt gällande hyran så flyttade man till Goodison Park (40.569) och där huserar man än. Everton har genom åren varit framgångsrika och kan stoltsera med nio ligatitlar, 5 FAcup-titlar och en seger i Cupvinnarcupen. Trots att laget inte tillhört toppen de senaste åren så har man ”alltid” spelat i högsta ligan och senast man spelade i Division 2 var säsongen 1953/54.

Gamle Walesiske stormålvakten Neville Southall är med 751 A-lagsmatcher den som gjort flest matcher i Evertons tröja genom åren. Dixie Dean är med 383 fullträffar, varav 60 stycken säsongen 1927/28, Evertons bäste målgörare genom tiderna.Lokalkonkurrenten Liverpool FC är givetvis Evertons ärkerivaler och Merseyside-derbyna brukar vara laddade tillställningar, både på och utanför planen. Inför säsongen 2013/14 uppdaterade klubben sitt klubbemblem och det har varit blandade åsikter om det nya klubbemblemet. David Moyes hade under många år gjort ett gediget jobb med klubben och hållit Everton på den övre halvan av tabellen, trots begränsad budget och flera nyckelspelare som sålts. Detta resulterade i att Moyes fick det näst intill omöjliga uppdraget att ersätta Sir Alex Ferguson i Manchester United.

Fulham

Fulham_FCFulham FC bildades som Fulham St.Andrews Church Sunday School 1879 och är således den äldsta professionella klubben i London. Klubben har totalt spelat 24 år i den högsta divisionen men väntar fortfarande på en stor titel, det närmaste har man kommit är finalförlusterna i FA-cupen mot West Ham 1975 och i UEFAcupen 2010 där Atletico Madrid blev för svåra. En stor anledning till att Fulham nu återfinns i Premier League är att Harrods ägare Mohammed Al-Fayed tog över och pumpade in massvis med pund i klubben under 90-talet och tog den från Divsion 3, nuvarande League 2, till Premier League på fem år. Klubben har haft Craven Cottage som hemmaaren sedan 1896, förutom under två år när man spelade på Loftus Road under Craven Cottages renovering.

Fulhams fans ser lokalkonkurrenten Chelsea som sina största rivaler, det finns även en liten rivalitet mellan Fulham och de övriga Londonklubbarna, framförallt då Brentford och Q.P.R. Utanför London så finns det även en rivalitet till Gillingham trots att klubbarna inte möts på nio säsonger, denna rivalitet beror på en rad heta matcher i de lägre divisionerna under 90-talet där bland en Fulham-supporter dödades i ett bråk 1998.

Hull City

Hull-City-iconThe Tigers är kända för sina färgstarka matchtröjor och dessutom för sin existens i de lägre ligorna i England. Endast ett fåtal gånger har klubben spelat i den högsta ligan. Senast det begav sig var säsongerna 08/09 och 09/10.

Laget spelar sina hemmamatcher på KC Stadium som har en publikkapacitet på 25 586 åskådare. Arenan delas av Hull tillsammans med rugbylaget Hull FC. Laget tränas av Steve Bruce som fortsätter sin klubbhoppande tränarkarriär i Yorkshire. Hull City är den åttonde klubben han varit manager för sedan 1998.

Hull City eller Hull City A.F.C. (Association Football Club) som deras fulla namn är, grundades 1904, men anslöt inte ligaspel förrän säsongen 1905/06. Svårigheter i att blida en fotbollsklubb uppe i rugbyälskade Hull var svårt och pga försening när klubben bildades, lyckades man helt enkelt inte anmäla sig i tid. Andra lag som spelade i andra divisionen den säsongen var Manchester United, Chelsea samt Yorkshirerivalerna Barnsley, Bradford City och Leeds. Klubbens största cupframgång är en semifinalplats i FA Cupen 1930. Efter det har klubben levt en företrädelsevis undanskymd tillvaro i de lägre divisionerna där ständiga tränarbyten gjorde det svårt för klubben att nå framgång. Hull har haft 14 tränarbyten sedan 1997 och det kan väl egentligen bara matchas av en viss vitklädd klubb från Norra London….

Tigern som är närvarande i klubbens emblem gjorde sitt första framträdande 1947 och skapade smeknamnet The Tigers. Anknytningen till tigern i emblemet har inspirerat klubbens nuvarande färger, vilka är svart och orange. Vet inte om man ska kalla det för inspiration, men några av Hulls matchställ under tidiga 90-talet har valts till de fulaste i historien.

Liverpool

Liverpool_FCLiverpool är ett av Englands mest framgångsrika fotbollslag genom tiderna. Laget har vunnit den engelska förstaligan 18 gånger, (senast 1990). Utöver ligavinsterna har klubben även vunnit 5 stycken Europacupen- och UEFA Champions League-titlar (senast 2005) samt 7 FAcuptitlar.Liverpool bildades 1892 efter att Everton inte ville betala den förhöjda planhyran på Anfield och arenaägaren John Houlding stod således med en arena men utan lag och bildade Liverpool Football Club. De mest framgångsrika ledarna i Liverpools historia är Bill Shankly, Bob Paisley och Kenny Dalglish. Paisley var aktiv i klubben som spelare och ledare mellan 1939 och 1983. Liverpool hade sin absolut största storhetstid under 1970-talet och 1980-talet. 1984 var ett gyllene år för klubben då man vann Engelska ligan, Europacupen för mästarlag (nuvarande UEFA Champions League) och Engelska ligacupen. Under 80-talet tog klubben 18 större titlar, varav 6 ligatitlar men den senaste ligatiteln kom 1990 och om jag får tippa så dröjer nästa ligatitel ytterligare något år.

Det har spelat många välbekanta spelare i Liverpool, bland de mest kända är skyttekungen Ian Rush som även innehar målrekordet i klubben med 346 mål. Ian Callaghan heter den spelare som spelat flest matcher i klubben med 857 stycken, på andra plats återfinns ännu aktive Jamie Carragher. När det gäller rivalitet så är det två klubbar som Liverpool och dess fans helst vill besegra och det är lokalkonkurrenten Everton och Manchester United. Rivaliteten mot Everton har jag redan berört och när det gäller United så handlar mycket om att det är de två klubbarna som dominerat den engelska fotbollen de senaste 30-40 åren. Ryan Giggs sa nyligen i en intervju att rivaliteten mellan Liverpool och United är den värsta i England, om det stämmer låter vi dock vara osagt.

Manchester City

Manchester_CityGrundades 1880 som West Gorton St Mark´s, efter att även ha hetat Ardwick AFC under några år så fick man slutligen namnet Manchester City 1894. Klubben huserad i många år på Maine Road men flyttade 2003 till nybyggda City of Manchester Stadium med kapacitet för 47726 åskådare. Klubbens mest framgångsrika period var i slutet på 60-talet och början på 70-talet då man under tre säsonger lyckades vinna ligan, FA-cupen, liga-cupen och Cupvinnarcupen.

Efter att i många år ha stått i skuggan av United, både sportsligt och ekonomiskt, så köptes klubben 2008 av stenrika Abu Dhabi United Group som redan har pumpat in miljarder i klubben och med det har framgångarna kommit. Klubben vann spektakulärt ligan i sista minuten 2011/12 framför näsan på ärkerivalen Manchester United. Dock har framgångarna i Champions League uteblivit och klubben har inte ens klarat sig vidare från gruppspelet. Manchester har alltid varit en delad stad, där ena halvan är ljusblå och den andra halvan är röd. Rivaliteten har vuxit än starkare nu med Citys finansiella stöd.

Manchester United

Manchester_United_FC_crestMesta mästarna Manchester United, bildades 1878 av järnvägsarbetare under namnet Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railway FC, det lite enklare namnet Manchester United tog man 1902. Old Trafford har varit klubbens hem sedan 1910 förutom ett par säsonger efter andra världskriget då arenan låg i ruiner och under återuppbyggnaden hyrde man in sig hos Manchester City på Maine Road.

En händelse som präglar Uniteds historia är katastrofen i Munchen 1958. Efter en Europacupmatch mot Röda Stjärnan så mellanlandade laget i Munchen. När planet återigen skulle lyfta sladdade planet av startbanan och tog eld, sju spelare samt många journalister och klubbrepresentanter omkom. Tränaren Matt Busby och storspelaren Sir Bobby Charlton överlevde och tio år senare fick båda vara med när United vann Europacupen.

En annan person som betytt en del för United är Sir Alex Ferguson, man får tycka vad man vill om den färgstarke skotten men hans meriter talar för sig själv, sedan Ferguson tog över United 1986 så har klubben vunnit ligan 12 gånger, FA-cup fem gånger och Champions League vid två tillfällen. I och med Premier League-titeln i våras så har klubben vunnit ligan vid 19 tillfällen och gick därmed förbi Liverpool som mesta mästare. Ryan Giggs är med sina 876 A-lagsframträdande Manchester United meste spelare genom tiderna och Bobby Charlton leder målligan med 249 mål.
Sir Alex Ferguson meddelade under slutet av säsongen 2012/13 att han kommer sluta som tränare för klubben. En historisk epok går i graven i och med att den mest framgångsrike tränaren i engelsk historia lämnar tränarjobbet. Hans landsman David Moyes, värvad från Everton har fått den något otacksamma uppgiften att försöka repricera Fergusons framgångar.
Rivalitet då? Ja alla lag vill väl besegra United men förutom Liverpool och City så är det mot Leeds United som United historiskt sett har haft störst rivalitet emot.

Newcastle United

Newcastle_United_LogoNewcastle grundades 1892 och har sedan dess spelat sina hemmamatcher på St. James Park (52409). Klubben har tagit fyra ligatitlar under sin långa historia men det var ganska länge sedan och den senaste kom 1926/27, förutom det har Newcastle vunnit FA-cupen vid sex tillfällen, senast 1955. I mitten av 90-talet hade Newcastle ett riktigt bra lag och med spelare som Les Ferdinand, David Ginola och en viss Alan Shearer i laget så slutade man tvåa i Premier League tre säsonger i rad. Shearer är också klubbens främste målgörare genom tiderna, 206 mål på 404 matcher.

Newcastle främsta rivaler är Sunderland och Tyne and Wear-derbyna brukar vara riktigt tuffa drabbningar. Vissa källor påstår att rivaliteten mellan städerna härstammar från det engleska inbördeskriget 1644 då Sunderland stödde Parlamentets belägring av det rojalistiska Newcastle. Newcastles andra rival är Middlesbrough och på senare år har även stark rivalitet med Manchester United inletts.

Norwich City

Norwich_CityNykomlingen i Premier League ,Norwich City, grundades 1902. Klubben huserade länge i de lägre divisionerna och det var inte förrän 1972 som man för första gången spelade i högsta ligan. Totalt har man nu gjort 21 säsonger i högsta ligan och den bästa placeringen är en tredje plats säsongen 1992/93. Förutom segrar i Ligacupen 1962 och 1985 så är det klent med trofeer i klubbens prisskåp på Carrow Road (kapacitet 27033) där man spelat sedan 30-talet.

Ron Ashman håller rekordet för spelade matcher i klubben, 592, medan Johnny Gavins 122 mål också är rekord. Norwich rivaler är Ipswich Town och matcherna mellan dessa klubbar kallas ”East Anglia Derby”

Stoke

Stoke_City_FCStoke City grundades 1863 och är med det världens näst äldsta professionella fotbollsklubb, efter Notts County. Mellan 1878 och 1997 spelade laget sina matcher på Victoria Ground innan man flyttade till nya Britannia Stadium med plats för 28364 åskådare. Trots att klubben funnits länge så har framgångarna uteblivit, laget har aldrig vunnit högsta ligan och FA-cupfinalen i våras, förlust mot Manchester City, var klubbens första. En pokal finns dock i prisskåpet och det är Ligacupen som klubben vann 1972. John McCue gjorde 675 matcher för klubben under 40,50 och 60-talet och John Ritchie är klubbens bäste målskytt genom tiderna med 171 mål.

Stoke har genom åren haft stora problem med huliganism och under många år var upplopp vardagsmat under Stokes bortamatcher. För att få bukt med problem så introducerade klubben ett ”Away Travel ID” som slog väl ut och problem har minskat drastiskt de senaste säsongerna. Port Vale är Stokes lokala rivaler men eftersom det nu skiljer flera divisioner mellan lagen så har rivaliteten med de övriga West-Midlands klubbarna West Bromwich och Wolverhampton ökat.

Sunderland

Logo_SunderlandSunderland Association Football Club grundades 1879, klubben har genom vunnit ligan sex gånger och FA-cup vid två tillfällen dock ligger de flesta titlarna långt bak i tiden och den enda titel klubben vunnit efter andra världskriger är FA-cupen 1973. Klubben spelare sina hemmamatcher på Stadium of Light (kapacitet 49000) som varit klubbens hem sedan 1997, före det spelades Sunderlands hemmamatcher på klassiska Roker Park. Jimmy Montgomerys 627 matcher för klubben är rekord och Bobby Gurney gjorde 228 mål under sina 25 år i klubben, även det rekord. Skulle ni ha några frågor om Sunderland så kan ni kontakta tennisoraklet Björn Hellberg som säkert har svar på det mesta.

Swansea City

Swansea_City_AFC_logoSwansea City AFC (på Walesiska:Clwb Pêl-droed Dinas Abertawe) är den första Walesiska klubben som tagit sig till Premier League. Klubben bildades 1912 och blev en professionell klubb 1921. Klubben har aldrig vunnit några större trofeér och har tidigare bara spelat två säsonger i den högsta ligan, 1981/82 och 1982/83, första säsongen blev en stor succe och Swansea slutade på en sjätte plats men kunde inte följa upp succen utan blev säsongen efter nedflyttad igen. I cupsammanhang är två semifinaler i FA-cupen, 1926 och 1964, det bästa klubben uppnått.

Klubben spelade på Vetch Field fram till och med 2005 då Liberty Stadium (20532) blev Swanseas hem. Swanseas största rivaler är Cardiff City och matcherna som kallas South Wales derby brukar vara högriskmatcher med stort polisuppbåd på plats. Swanseas andra rivaler är Bristol Rovers och Bristol City. Klubbrekordet för spelade matcher innehas av Roger Freestone som gjorde 699 matcher för klubben innan hann lade målvaktshandskarna på hyllan 2004 medan Ivor Allchurch gjorde 146 mål för klubben under 50 och 60-talet.

West Bromwich Albion

West_Bromwich_AlbionWest Bromwich Albion bildades 1878 och var en av de tolv klubbarna som grundade Engelska fotbollsligan 1888. Klubben har spelat på The Hawthorns sedan 1900 och arenan tar just nu in 26484 åskådare. Klubbens enda ligatitel kom säsongen 1919/20, FA-cupen har WBA vunnit vid fem tillfällen, senast 1968 och Ligacupen vanns 1966.Tony Brown heter den spelare som både gjort flest matcher och mål för klubben, 279 mål på 720 matcher mellan åren 1963 till 1981.

Aston Villa har genom åren varit West Bromwichs största rival men under de senaste åren så har fansen börjat att betrakta Wolverhampton som sina största rivaler mycket beroende på att man i princip spelade i samma division under hela 90-talet. Matcherna mellan WBA och Wolves kallas för the Black Country Derby och klubbarna har mötts över 150 gånger genom åren. Andra lag som West Bromwichs fans tycker det är lite härligare att besegra är Birmingham City, Stoke och Walsall.

West Ham United

info kommer snart

Arsenal

Arsenal_1886-2011_LogoKlubben grundades 1886 av arbetare vid den kungliga vapenarsenalen i Woolwich i sydöstra London. Klubben, som från början hette Dial Square, spelade sin första match den 11 december 1886, då man besegrade Eastern Wanderers med 6–0. Namnet Dial Square var dock inte populärt bland klubbens medlemmar, och vid ett möte på juldagen 1886 ändrades namnet till Royal Arsenal.

När klubben blev professionell fem år senare bytte klubben återigen namn, den här gången till Woolwich Arsenal. När klubben 1913 flyttade till Highbury bytte klubben namn till The Arsenal. Arsenal hade problem och harvade flera säsonger i lägre divisioner men 1919 bestämdes att Division ett skulle utökas från 20 till 22 lag.Sista säsongen innan första världskriget hade Arsenal slutat på femte plats i division två, medan Tottenham Hotspur hade slutat på 20:e plats i division ett. Efter märkliga turer röstade man på ett möte att Arsenal skulle flyttas upp till division ett på bekostnad av Tottenham. Sedan dess råder det som vi alla vet en oerhört stor rivalitet mellan de båda klubbarna. Det har hävdats att
Arsenals ägare mutade höjdarna i ligan, men detta har aldrig kunnat bevisas. Arsenal har alltsedan 1919 spelat i förstadivisionen, och är därmed den klubb i England som spelat flest säsonger i rad i högsta ligan.

Sammanlagt har laget vunnit 13 ligatitlar, varav fem stycken kom under 1930-talet, och 10 FA-cuptitlar. 2006 lämnade man Highbury och flyttade till Emirates Stadium med kapacitet för 60355 åskådare. Sedan flytten har man dock dessbättre inte varit i närheten av någon titel. David O`Learys har spelat flest matcher för klubben( 725 stycken) och Thierry Henry har gjort flesta mål (225 stycken).