Inför Tottenham-Liverpool

Kontringsrally på Tottenham Hotspur Stadion?

Dags för stormatch och upp till bevis (igen) för nya Spurs! Efter 2–2 med mersmak i bortaplans-NLD handlar förhandssnacket återigen om att det nu är ”dags för Spurs att komma ner på jorden.” Nu, i den här matchen, ”möter man för första gången riktigt, riktigt bra motstånd.”

När ska de s k experterna få upp ögonen för att Tottenham på riktigt är ett bra lag som inte räds någon motståndare i PL? Nåväl, inom den egna supporterskaran är väl alla tvivel nu bortblåsta? Så länge förstaelvan + 1–2 spelare håller sig skadefria så… (ta i trä), … ska det väl kunna se bra ut? En seger mot Liverpool vore det slutliga beviset på att Tottenham är i tabelltoppen för att stanna!

Hur kommer matchen på lördag att se ut? Låt oss i objektivitetens namn sträcka ut en hand utanför den egna åsiktsgemenskapen och ta reda på vad motståndarnas supportrar tror om mötet! De borde väl ha bäst koll på det egna laget? Jag kontaktade Jacob Gordon, Liverpoolfantast sen barnsben (samt naturligtvis med en glödande tilltro till Jürgen Klopp) och fick följande svar;

”Tottenham under ny ledning spelar väldigt offensiv och rolig fotboll, vilket innebär risker. Liverpool har den här säsongen fått tillbaka det vassa kontringsspel som ibland är världsklass. Det nya mittfältet (med Szobosztal, MacAllister och senast Jones) är betydligt mer rörligt än tidigare och bäddar för ett ännu snabbare omställningsspel. Här måste Spurs täppa till luckorna för annars kommer det att smälla. Dessutom är Liverpool mindre beroende av Salah i år eftersom bl a Nunez klivit fram och börjat leverera mål och assist”.

Hu, det där låter ju illavarslande med Spursögon sett. Finns det överhuvudtaget något som en Liverpoolanhängare kan vara rädd för hos hemmalaget? Här ser Jacob följande scenario;

”Gomez och van Dijk i försvaret kan ibland vara felplacerade, där kommer det att finnas möjlighet för Maddison att slå in bollar bakom och skapa målchanser för Son m fl.”

Jag tackar den gode Jacob och betonar att han kanske inte är 100% objektiv? Har han koll på hur bra Van den Ven, Udogie m fl är? Som Spurssupporter plockar man naturligtvis med sig att det finns svagheter hos Liverpool som vi definitivt har både kvalitet och form att kunna utnyttja.

Oddssättarna då, de vill ju tjäna pengar och inte påverkas av sympatier åt något håll? Odds hos Svenska Spel: Tottenhamseger 2.90, bortaseger 2.22, oavgjort 4.15, de tror alltså på ett kontringsrally!

Liverpool har haft problem med att komma in i matcherna, men har flera gånger om vänt matchbild och resultat i andra halvlek, framför allt mot Newcastle när man med 10 man vände 0–1 till 2–1 sista kvarten, eller senast mot West Ham då 1–1 i halvtid blev 3–1 till slut. Inte att hoppas på att Spurs tröttar ut dem och vinner i längden alltså? Svårtippat!

Min magkänsla säger en svängig och målrik match, mitt tips med hjärtat säger att vi gör första målet vilket leder till resultatet 3–2 till Spurs!

Troliga startelvor: (Såväl Maddison som Johnson har tränat i veckan och ska vara tillgängliga för spel)

Spurs

Vicario

Porro Romero vdV Udogie

Bissouma Maddison Sarr

Kulusevski Son Johnson

Liverpool

 (möjlig ändring skulle kunna vara Trent Arnold eller Konate som båda är tillbaka i träning, någon av dem skulle då ersätta Gomez, ett byte som skulle vara ett än mer offensivt men defensivt svagare Liverpool).)

Allison

Gomez Matip van Dijk Robertson

Szobosztal MacAllister Jones

Salah Nunez Diaz

COYS!

Gunnar Melkersson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*