Inför Tottenham – Sheffield United

Så vankas det äntligen Premier League igen, och som vi har längtat! Det var sannerligen med en nästan euforisk känsla som vi gick in i Landslagsuppehållet efter 5-2 borta mot svårspelade Burnley.

Men vi börjar att fokusera på lördagens motståndare – Sheffield United. Sheffield är på intet sätt en ny bekantskap, säsongen 2019/20 slutade de nia för att året efter, säsongen 2020/21 ramla ur Premier League. Dessutom har väl ingen glömt bort förra säsongens snörpliga uttåg ur FA-cupen mot just Sheffiled United? Men nu är det dags igen! Dessutom med ett hett svenskmöte i form av Anel Ahmedhodzic. Anel har fått mycket speltid i Sheffield och väntas starta även i helgens batalj mot Tottenham, trots att han hade skadekänning efter matchen mot Everton innan landslagsuppehållet.

Det har dock varit en tung start i Premier League för Sheffield, med endast en intjänad poäng hittills, en poäng som de spelade in i senaste matchen när det mötte Everton. Det är ju dock en fjäder i hatten att nästan spela oavgjort mot City, där förlustmålet kom först i 88 matchminuten.

Dock har landslagsuppehållet inte varit till Sheffields fördel, samtliga tre utespelare som var iväg på landslagsuppdrag (Baldock, Osula och Egan) kom tillbaka med skador och beräknas inte kunna vara med i lördagens match mot Tottenham. Lägg där till spelarna Fleck, Brewster och Norrington-Davies som är långtidsskadade, så är det uppenbart att Sheffield kommer till Hotspur stadium med en decimerad trupp.

I Tottenham ser det däremot ljust ut. Utöver de spelare som är långtidsskadade (Bentancour, Sessignon, Whiteman och Gil) är det endast Lo Celso som är under utvärdering och högst troligt inte är redo för lördagens match. Så Ange Postecoglou har många spelare till förfogande inför matchen.

Efter de inledande matchernas sprudlande spel ligger Tottenham tvåa i Premier League-tabellen, och jag kan inte se att detta kommer förändras i och med denna matchen. Äntligen får vi se ett Tottenham som spelar attraktiv och anfallsglad fotboll, precis som vi förväntar oss. Att som Spurssupporter inte ha ångest inför varje match är sannerligen en ljuvligt känsla som jag nästan hade glömt bort inför denna säsongen. Matchen mot Burnley började ju inte direkt lysande med 1-0 i baken redan efter fyra minuter. Men sedan tog Tottenham över matchen och andra halvlek är ju som en dröm! Alla spelare är involverade i matchen och som grädde på moset gör Son hattrick! Magiskt!

Det ska dock bli spännande att se hur Tottenham har tacklat landslagsuppehållet. Det var trots allt efter VM-uppehållet förra säsongen som hela laget rasade ihop. Men det är verkligen ingenting som talar för detta nu. Jag tror på vinst, och jag tror det blir en klar vinst – 3-0. Hoppas dessutom att Dejan får trycka in ännu ett mål, Son och Maddison de andra två.

Startelvan? Utifrån form och speltid i landslagen tror jag Postecoglou ställer upp med följande elva:

Alltså inga förändringar mot uppställningen mot Burnley.

Låt oss nu hoppas att vårt Tottenham, trots uppehållet, fortsätter spela sprudlande, anfallsglad Tottenham-fotboll!

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*