Första matchen i Carabao Cup – Fulham på bortaplan!

Lurig lottning på bortaplan mot ett välorganiserat mitten/bottengäng i PL. För Fulham är detta en av säsongens höjdpunkter, möjligheten att på hemmaplan kunna skicka ut Tottenham ur turneringen. För Spurs med en säsong som inte innehåller spel i Europa är det helt enkelt ett måste att satsa på att gå långt i de inhemska cuperna. Inte acceptabelt med någon form av underskattning alltså, Spurs kommer att behöva komma ut lika laddade som i de tre senaste matcherna!

Fulham har börjat säsongen med en turlig 1–0 vinst borta mot Everton, följt av 0–3 hemma mot Brentford och 2–2 senast borta mot Arsenal.

Vanlig laguppställning för Fulham ser ut så här:

De är ett sammansvetsat och välorganiserat lag utan stora stjärnor, stora hotet Mitrovic har lämnat för Saudipengar och man har inte värvat någon fullgod ersättare för honom ännu. Jimenez kom visserligen in i somras från Wolves men har inte varit samma spelare som han var före skallskadan han ådrog sig säsongen 20/21, han har nu 26 matcher i rad i PL utan att göra mål. Målen för Fulham den här säsongen hittills har gjorts av Reid, Pereira och Palhinha. Fulham har spelat samma backlinje hittills med blandade resultat, Diop var solid nu mot Arsenal men såg sämre ut i de inledande matcherna. Mittfältet har kreativitet i Pereira och Palhinha medan anfallslinjen inte ser så skräckinjagande ut.

Mot Arsenal senast fick Fulham 1–0 till skänks efter felpass av Saka och att Pereira utnyttjade att Ramsdale inte hade koll på var han befann sig i målet. Fulham höll ut fram till 69e minuten sedan kom både 1–1 och 2–1 inom tre minuter. I 83e blev Bassey utvisad efter sitt andra gula. Trots det visade Fulham styrka, krigade sig kvar i matchen och lyckades kvittera i 87e minuten efter hörna. Arsenal dominerade totalt med stort bollinnehav men Fulham var välorganiserade och kämpade emot väl. På tilläggstid kom en annan gammal Wolvesbekantskap, Adama Traoré, i friläge men som så ofta tidigare var hans avslut inte i närheten av hans snabbhet med och utan boll. Han kan dock bli något att bita i för Spurs kanske snabbaste backlinje någonsin (?) om han kommer in sista halvtimmen. Viktigaste spelare mot Arsenal var Palhinha som höll i, fördelade bollar och kunde hjälpa laget komma undan pressen.

Mot Spurs är manager Marco Silva avstängd efter sitt tredje gula kort på tre matcher (bra jobbat!). Han får sitta på läktaren och i stället låta Boa Morte leda laget från bänken. Förväntad matchbild är ett lågt stående Fulham som försöker minimera ytorna för Spurs anfallsfotboll och komma till snabba omställningar mot Spurs´ höga backlinje.  Om Spurs slappnar av och ger Fulham chansen till det kan det bli en svettig kväll, men gör man jobbet igen ska det absolut gå vägen. Det krävs dock att spelare som Son och Kulusevski vågar utmana på kanterna samt att Porro och Udogie fyller på som mot Bournemouth. Alternativt att Sarr hittar en djupledslöpande Maddison…

Spurs och Postecoglou måste ta den här matchen på allvar och inte upprepa samma misstag som tidigare managers har gjort med att spela ett reservbetonat lag och hoppas att man kan vinna ändå. Det är bara tre dagar sedan matchen mot Bournemouth, naturligtvis kan det finnas spelare som behöver vilas. Bortsett från det och eventuella skadekänningar eller annat som hindrar tycker jag att man bör fortsätta med i stort sett samma startelva som har levererat så bra hittills. Det är ju bara en match kvar sedan innan landslagsuppehållet, det kanske går att spela samma lag igen utan att börja rotera?

Det finns vissa (t ex Rob Guest, football london) som föreslår ett antal ändringar, bl. a med Höjbjerg i startelvan, men jag skulle helst se exakt samma elva som mot Bournemouth. Om det inte går skulle jag nöja mig med några få ändringar.

Möjlig startelva för Tottenham:

Emerson har gjort det bra när han har spelat, Skipp kan fylla Sarrs roll även om han inte har samma höjd och framåt kan Solomon få chansen mot sina gamla lagkamrater och se vad han kan göra mot dem.

Är vi i ledning efter 60 minuter kan Postecoglou köra samma taktik som mot Bournemouth, byta ut hela mittfältet + någon av forwards (ev inte Richy den här gången om han behöver självförtroende/få göra mål). De som kom in då, Lo Celso, Skipp, Höjbjerg och Perisic spelade ju faktiskt tillsammans i andra halvleksuppställningen under försäsongen så det är inte en oprövad sammansättning att avsluta matcherna med.

Med rätt inställning och uppställning ska det här gå vägen, jag tror att Spurs fortsätter på det vinnande spåret, håller nollan återigen och vinner med, ska vi säga 2–0 igen?

COYS!

Gunnar Melkersson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.