Medlemsresan våren 2023

Lyckad supporterklubbresa om man bortser från matchresultatet

Många av oss anlände till ett regnigt London på fredagen och ett gäng passade på att träffas och dricka en öl tillsammans och äta på fredagskvällen

Sedan var det till att ladda upp inför match! På lördagen träffades ett stort gäng i Tavistock Gardens för att ta det obligatoriska medlemsresan-fotot framför statyn av Mahatma Gandhi. Efter detta tog vi tunnelbanan norrut till Seven Sisters Station och promenerade sedan gemensamt längs High Road mot Tottenham Hotspur Stadium. Det blev stopp på ett flertal klassiska pubar på vägen upp mot arenan – The Elbow Room, The Victoria och Beavertown Corner Pin för att nämna några. Klockan 14:00 däremot började samtliga röra sig mot arenan och göra sig redo för match. 

Trots att väderkartorna hade utlovat regn så strålade solen när det var dags för matchstart. Matchen inleddes dock med en kvarts försening då Bournemouths spelarbuss hade fastnat i kö pga en trafikolycka. Det var en väldigt positiv matchstart och redan efter 15 minuter stod det 1-0 till Tottenham genom Heung-min Son! Vi i THSS hade första parkett! Det var bra tryck i spelet på planen och det kändes som att det låg fler mål i luften, när så Bournemouth helt oväntat gör 1-1 strax innan paus.

I andra halvlek dröjer det inte länge innan Bournemouth tar ledningen med 1-2, men Tottenham stod ändå för ett offensivt spel. Tyvärr är det i samband med 1-2 målet som Spurs-supportrarna helt plötsligt börjar bua ut Davinson Sanchez. Detta var detta ett lågvattenmärke! Att bua ut sina egna spelare är ju helt förkastligt. Sedan blev ju även Sanchez utbytt och det måste varit helt förnedrande för honom. Dock gjorde ju tillfälliga huvudtränaren Cristian Stellini något som inte varit vanligt i Tottenham de senaste åren – han gjorde flera offensiva byten. Sedan ägde vi bollen totalt och till slut blev det 2-2 i 89:e matchminuten. Även efter målet fortsatte forceringen mot Bournemouth mål och det kändes som att ett ledningsmål ändå hängde i luften. Men i stället blev det Bournemouth bröt bollen och ställdes helt fri med Lloris och 2-3 var ett faktum. Stor besvikelse och hängande huvuden i THSS-lägret efter matchen.

Dock hade reseledningen ordnat med en överraskning. Så efter matchen gick de flesta av THSS medlemmarna till ORA Brewery och där väntade en kväll med två spelarlegendarer från 80- och 90-talets Spurs – Gary Mabbutt och Micky Hazard. De berättade om deras tid i Tottenham, jämförde en hel del med hur det är nu och berättade om hyss som Paul Gascoigne hittade på, både på och utanför planen. Det blev goda skratt och stämningen höjdes markant! Sedan blev det fotografering och signering för de som ville. Träffen muntrade upp oss i THSS-lägret ordentligt och gjorde att det faktiskt blev en väldigt bra avslutning på dagen.

Vi i reseledningen vill än en gång tacka för en fantastiskt trevlig helg i London! Det verkar som att även om resultatet gick emot oss, så var alla nöjda med att få se vårt älskade Tottenham antingen för första gången eller som återvändare.

Tack för nu, på återseende på höstens THSS medlemsresa!

Reseledningen genom

Gunnar Peterson, Jenny Boström och Peter Ström