Dramatiskt landslagsuppehåll är till ända – återstart av Premier League i morgon

Det har varit en minst sagt händelserik vecka när det har vankats landslagsuppehåll från Premier League. Kan inte minnas att det varit så många enskilda händelser under en vecka någonsin i nutid i klubben? Oftast har det varit ganska självklara händelser, men denna veckan har kantats av skandaler, skador och allmänt missnöje mot Tottenham.

Men låt oss ändå ta detta från startskottet: matchen mot Southampton. Tottenham går från en solklar 3-1 ledning, och ska i stort sett bara spela klart matchen. Men ett försvarsmisstag och en domartabbe (för ärligt talat – det där var minsann inte straff!) senare slutar matchen 3-3. Från succé och tredjeplats i Premier League, till katastrof och kvar på fjärdeplatsen (nu femteplats).

Det som händer därefter är ju dock otroligt märkvärdigt, hur Antonio Conte går ut på presskonferensen och fullkomligt sågar laget och klubben vid fotknölarna. Spelarna är egoister som inte spelar för klubben, ledningen har ju inte lyckats med någonting och sist men absolut inte minst – spelarna kan inte prestera under press, så fort det blir viktiga matcher fungerar inte spelet.

Låt oss ändå vara lite ärliga, Conte har ju inte helt fel i detta. Men inte någonstans i sin utläggning kring hur dåliga Tottenham är ser han sitt eget ansvar. Varför har inte Conte ingjutit vinnarmentalitet i laget? Varför har Conte inte sett till att spelarna sammansvetsas och spelar som ett lag? I min bok är det en managers absolut viktigaste jobb! Att han fick avsluta sin anställning senare under veckan var ju inte direkt någon skräll efter denna publika utläggning, för vilken spelare vill spela för en coach som anser att dom är värdelösa?

Nu kommer vi ändå in på landslagsuppehållet, och på något sätt kan vi väl ändå vara glada för att spelarna faktiskt fick lite paus i all dramatik kring klubben. Äntligen satte Kane målet som gör honom till Englands bäste målgörare genom tiderna – magiskt!! Dejan gjorde väldigt bra ifrån sig i Sveriges landskamper och det verkar ändå som att de flesta spelarna har fått speltid i sina landslag. Dock kom det inte gratis.. Emerson Royal har tvingats till operation och ett stort frågetecken kring Peresic avträde när det bara var några minuter kvar i landskampen. Ser dock ut som att Peresic är tillgänglig för spel i morgon.

När spelarna så börjar återvända till Hotspur way efter uppehållet är det klart att det blir Stellini och Mason som tar över ansvaret för laget. Detta kanske är bäst just nu, men visst känns det ändå lite amatörmässigt? Visst borde ändå klubben ha ett ess i rockärmen då de borde varit medvetna om att Antonio Conte inte hade för avsikt att stanna kvar efter säsongen?

Sen kommer vi till fredagens händelser. För inte nog med stöket kring Conte och laget – nu kom även beskedet att Fabio Paratici har tagit tjänstledigt. Paratici har sedan tidigare varit avstängd i Italien efter att ha dömts tillsammans med elva andra Juventus-chefer för att ha varit med och bidragit till Juventus ekonomiska fusk efter man hade ”blåst upp” övergångssummor och transfervärden för att öka klubbens kapitalvinst. Paratici dömdes inledningsvis till 30 månaders avstängning i Italien, men nu har dock avstängningen utökats och blivit global.

Det är aldrig en trist och lugn stund att heja på Tottenham må jag säga! Men låt oss nu lägga detta rabalder bakom oss och fokusera på det som är viktigt – Premier League och topp 4. Nästa match är i morgon på Goodison Park mot Everton, vilket kommer bli något att bita i för Tottenham. Everton ligger på nedflyttningsplats och har gått tungt under säsongen, men med ny tränare hoppas man få luft under vingarna. Frågan är om Tottenham är laget de börjar flyga mot? Är ju väldigt osäkert var laget står i denna härva, men jag hoppas verkligen att dom vill bevisa Conte fel!

Trolig startelva för Tottenham skulle kunna se ut som följer:

Status i Tottenham:

Ivan Perisic – hälskada, har medverkat på träning, ser ut att vara redo för match

Hugo Lloris – knäskada, har medverkat på träning, ser ut att vara redo för match

Ben Davies – lårskada, borta från match

Emerson Royal – knäoperation, borta från match

Yves Bissouma – Fotoperation, borta från match

Ryan Sessegnon – lårskada, borta från match

Rodrigo Bentancour – knäoperation, borta från match

Richarlison – lårskada, under utvärdering

Status i Everton:

Andros Townsend – knäskada, borta från match

Dominic Calvert-Lewin – lårskada, borta från match

Det är ändå med spänning jag ser fram emot morgondagens drabbning, jag hoppas att spelarna samlar sig och förstår allvaret och jag hoppas att Stellini vågar spela en offensiv fotboll. To Dare is to Do!

#COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.