Lite tankar inför eftermiddagens stormatch..

… För det måste jag ändå säga att det är, trots att Liverpool ligger först på 9:e plats i Premier League i detta nu. Detta är en väldigt viktig match för Tottenham. Säsongen har hittills bjudit på förluster mot storlag (och dessutom klart) eller att laget blivit helt utspelat (mot Chelsea). Tottenham har mycket att bevisa i eftermiddagens kamp!

För det första att laget inte kan spela fotboll i första halvlek, utan börjar alltid med att stå och kolla in motståndarna. Jag anser att det är klokt att inleda matcher mot på pappret bättre lag genom att säkra defensiven och sedan jobba sig uppåt i banan. Men med Tottenham är de så försvarsinriktade i första halvlek att de behöver halvtidsvilan för att ställa om till att faktiskt kunna spela anfallsfotboll överhuvudtaget. I vilket fall har ju resultaten i de sista matcherna gått våran väg – men för att visa att vi är ett lag som vill sluta topp fyra i Premier League och gå långt i Champions League behöver Tottenham kunna spela fotboll i båda halvlekarna.

För det andra att Tottenham alltid släpper in det första målet. Det är förvisso starkt att ta sig tillbaka från underläge så som Tottenham ofta gör, men det är prekärt att hela tiden hamna i underläge (inte minst för oss supportrar som gärna vill ha ett långt liv..).

För det tredje är det som att laget helt tappar självkänslan mot bättre lag, att de inte ser sig som vinnare mot lag som Manchester United och Chelsea.

Låt oss hoppas att det blir en vändning på detta idag!

Läget i båda lagen är besvärligt, både ur skadesynpunkt och formmässigt. Tottenham har följande spelare på skadelistan:

Cristian Romero – okänt returdatum

Heung-Min Son – okänt returdatum

Richarlison – okänt returdatum

Lucas Moura – Skadekänningar i veckan, men troligtvis med på matchen

Rodrigo Bentancour – Skadekänningar efter Marseille matchen, men med på sista träningen inför Liverpool-matchen, så troligtvis med på matchen

Dejan Kulusevski – var med på halva sista träningen inför Liverpool-matchen, troligtvis på bänken för första gången sedan skadan i Nations League.

I Liverpool är följande spelare på skadelistan:

Luis Dias – okänt returdatum

Diogo Jota – okänt returdatum

Naby Keita – okänt returdatum

James Milner – okänt returdatum, huvudskada

Jordan Henderson – haft skadekänningar i veckan, men i full träning inför Tottenham-matchen

Joel Matip – verkar vara redo för match

Nu hoppas vi på en match där Tottenham bjuder upp till kamp från första minuten.

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*