En CL-kväll hos Dublin Spurs

Då i Dublin i samband med Champions League mot Sporting Lissabon tog jag kontakt för att se matchen ihop. Jag fick reda på att matchsamlingar är Trinity Bar & Venue i centrala Dublin nära Temple Bar. Det var mycket folk och en hög stämning även om inte alla var där för vår match. Normalt sett har de egen lokal i källaren för sig själva. Men just denna kväll då fullt med belgare som skulle på match i Europa League nästa dag fick vi sitta på egen plats på övervåningen.

Först av alla på plats var ordförande Mags Malloy som tog emot och hälsade mig välkommen. För att sedan fylla lokalen med flaggor. Jag hade tagit med en av våra Tottenham Sweden som de blev väldigt glada för att få och som direkt sattes upp. Sedan droppade medlemmarna in en tills vi var vid ett knappt 20-tal på plats vid KO. De uppskattade mycket att någon ifrån en annan supporterklubb och Sverige kom på besök. Så det blev mycket snack om spelare, form, taktik och spelsystem… Förhoppningarna var därför stora inför matchen men första halvlek blev en besvikelse. Dock blev både spel och stämning bättre i andra. När vi till slut kvitterande genom Betancour i 80:e min kändes det som vi var på gång och att vi ändå skulle kunna vinna. Fast när det gick in på övertid och inte ännu mål började modet sjunka. Fram tills vi alla trodde Kane avgjort i 95:e då en feststämning utbröt med att alla dansade och sjöng. Bara för att få det bortdömt av VAR efter 5 min granskning så att det efteråt kändes en stor besvikelse.

Klubben uppskattade dock så mycket att jag kommit att jag efter matchen av Mags blev invald i Dublin Spurs med eget medlemskort och pin. Samt att jag fick ett minnesmärke de hade tagit fram i samband med minneskväll för Jimmy Greaves (strax efter hans död) med hans son närvarande på plats i Dublin. Sammantaget kan jag varmt rekommendera att ta kontakt med lokala supporterklubbar som denna om ni är ute och reser. De är ofta väldigt vänliga och glada att få ta emot andra Tottenhamsupporters. På THFC hemsida framgår vilka klubbar som finns hur ni når dem.

COYS

Gunnar Peterson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*