Veckan på N17. Fågel, fisk eller mittemellan?

Ännu en vecka har gått sedan Premier League startade igen. Känslan är att premiären var igår, men vi går redan in i tredje omgången då vi möter Wolverhampton hemma i den tidiga lördagsmatchen. Men innan v går in på den matchen ska vi kolla vad som hänt senaste veckan.

Vi börjar väl på Stamford Bridge, senaste årens verkliga mardrömsarena. Innan matchen kändes det som att sist vi tog poäng där så gick Dallas och Falcon Crest på tv och Madonna var listetta. Men enligt många supportrar och tyckare så var vi nu knappa favoriter inför matchen. Frågan jag ställde mig var om vi äntligen skulle våga utmana Chelsea och spela vårt eget spel.

Svaret på den frågan blev ett stort nej. Tycker att vi än en gång fegade ur och lät Chelsea styra och ställa precis som dom ville. Skillnaden den här gången var att vi numera är bättre på att försvara oss och att vi på så vis var med i matchen hela tiden. Tack vare Harrys underbara kvittering så lyckas vi sno med oss en poäng. Det var inte vackert eller välförtjänt, men en poäng i en svår bortamatch är helt ok.

På spelarfronten har det hänt lite. Lo Celso har dragit tillbaka till Villareal och Ndombele har flyttat till pizzans förlovade land för en säsong i Napoli. Bägge spelarna lånas ut från Tottenham. Vi har även värvat vår sjunde spelare denna sommaren. Destiny Udogie har värvats från Udinese, men kommer stanna kvar där under denna säsong. En mycket ung och spännande ytterback. Vi fortsätter värva väldigt spännande.

Skadeläget är fortsatt ganska ljust. Tyvärr ådrog sig Romero en skada i matchen mot Chelsea. Lite oklart vad för typ av skada. Han verkar vara borta i 2-3 veckor. I övrigt ska alla vara redo.

Harry Kane har firat 10-års jubileum i Premier League. Vem hade kunnat ana hans utveckling efter debuten mot Newcastle? Vilken ynnest det är att få uppleva hans karriär.

Till helgen väntar alltså Wolverhampton hemma. Frågan är om några nyförvärv får starta? Jag tror att Perisic kommer ersätta Sessegnon. Inte omöjligt att även Bissouma får en start. I backlinjen lär Sanchez komma in för skadade Romero.

Det är ett välorganiserat och defensivt starkt Wolves vi möter. Det är upp till bevis om vi blivit bättre på att nöta ner defensivt inriktade lag. Det är även upp till bevis för Dejan och Son som var väldigt bleka mot Chelsea. På bänken finns en hungrig Richarlison som inget hellre vill än att starta matcher.

Jag vill se ett piggt Tottenham som kan hålla i bollen och manövrera ut Wolves. Vill se den fina pressen som vi hade mot Southampton, men som vi själva fick smaka på mot Chelsea.

Jag vill se att vi vågar vara fåglar, inte några fiskar eller tråkigt mittemellan.

COYS!!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*