And so the journey begins…

Äntligen är det dags för säsongens första match i Premier League och oj vad vi har längtat och väntat!

I vanliga fall sitter vi Tottenhamsupportrar här med smått ångest då vi ännu inte fått in något nyförvärv, medan andra klubbar varvat friskt. I år är det helt tvärt om. Nyförvärven var i vissa fall klara innan transferfönstret öppnade och sedan har de trillat in tidigt. Tottenham har värvat in högklassiga spelare som kommer kunna göra skillnad, och låt oss vara ärliga – vi behöver i stort sett två fullvärdiga lag för att klara oss långt i Champions League!

Det var länge sedan jag kände en sådan förväntan inför en säsong som jag gör inför den här. Antonio Conte har verkligen lyft laget och känslan är att spelarna tror på det. Det är konkurrens om platserna och alla måste verkligen spela sin bästa fotboll för att platsa i laget. Det ska bli otroligt spännande att se vilken uppställning som Conte mönstrar i första matchen.

Jag tror att Kulusevski kommer bli en väldigt viktig spelare för laget om han håller sig skadefri, tror att han kommer matchas både framåt och som wingback. Ska bli extra kul att följa hans framfart under säsongen. I övrigt hoppas jag Kane börjar producera tidigt och att Son visar att hans guldsko inte var en engångsföreteelse. Jag vill se stabilitet i backllinjen och en mittfältare som gör de magiska avslutande passningarna. Jag hoppas att vi kan få in en vänsterback till, tycker att det i dagsläget är den positionen vi saknar bra alternativ.

Det är ljuvligt att det äntligen skall spelas Champions League-spel på Tottenham Hotspur Stadium! Min förhoppning är att vi glider igenom gruppspelet smidigt och bygga självförtroende och sedan rida på det i slutspelet. Kommer bli magiskt!

Som tidigare sagt har Tottenham varit väldigt aktiva på transfermarknade, och just nu ser läget ut som följer:

Spelare in: 
– Ivan Perisic, vänsterytter/wing-back, från Inter, free transfer
– Fraser Forster, målvakt, från Southampton, free transfer
– Yves Bissouma, mittfältare, från Brighton, 30 miljoner pund
– Richarlison, anfallare, från Everton, 50-60 miljoner pund
– Clement Lenglet, mittback, på lån från Barcelona
– Djed Spence, högerback/wing-back, från Middlesbrough, 20 miljoner pund

Spelare ut: 
– Steven Bergwijn, offensiv ytter, till Ajax, 26 miljoner pund

– Joe Rodon, back, till Stade Rennes, lån 

Det är fortfarande mycket rykten som florerar om nyförvärv och ännu har det inte blivit någon lösning för Lo Celso och Reguillon, så mer väntas komma!

Hur ser då läget ut inför seriepremiären? Oliver Skipp är skadad (hälen) och kommer missa de inledande matcherna enligt rapporter från klubben, dessutom är Richarlison avstängd i första matchen utifrån att han i sista matchen förra året fick matchstraff. Det är även osäkert om Bissouma kan spela utifrån tidigare skada.

Även Southampton har några spelare borta, Tino Livramento är långtidsskadad och Theo Walcott samt Nathan Tella kommer missa matchen.

Come on you Spurs – To Dare is to do. Let the game begin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*