Inför Burnley – Tottenham.

Efter två riktigt trötta 0-1 förluster mot Vitesse och West Ham så är det dags för Nuno och hans gäng att bege sig till Burnley för ett möte i Carabao Cup. En tuff bortamatch att klämma in mellan matcherna mot West Ham och Manchester United. Särskilt tuff är den för att kritiken mot Nuno och laget börjar bli allt större. Spelet påminner oroväckande mycket om spelet vi hade under en annan portugis. Visst är vi ganska stabila bakåt, men framåt är vi ju helt vilse. Ingen spelidé och vi skapar nästan inga målchanser alls. Den trenden måste Nuno och laget vända, annars är snart även den här säsongen vaskad. Levy pratade om att vi skulle ha en tränare som spelade efter vår klubbs DNA, nu är det dags att leva upp till det. Annars kommer fler och fler lämna den här bussen.

Läget i laget?

Tottenham är fortsatt förskonade från skador. Sessegnon missar matchen, i övrigt är vi skadefria. Så det finns inget att skylla på här.

Hur ställer vi upp?

Nuno har ju gått ut och sagt att matchen är som en final och att han kommer till stora delar använda av truppen från matchen mot West Ham. Så vi kommer nog ställa upp med en ”stark” elva. Kanske kan Bergwijn, Bryan eller Lo Celso ta sig in i startelvan? Kanske får Tanganga eller Rodon chansen i backlinjen? Jag tror på max 3-4 nya spelare i startelvan. Vilket enligt mig är rätt, det är så man roterar. Byta ut en hel trupp är inte rotation, det är att ställa upp med ett B-lag. Fansen inser det, men framför allt känner spelarna det. Vilket syntes väldigt tydligt mot Vitesse.

Hur går matchen?

Vi har ju verkligen inte spelat champagnefotboll den här säsongen. Dessvärre känns det inte som att vi blir bättre och bättre heller när det kommer till offensiven. Snarare tvärtom. Det lär bli en målsnål match där jag tror vi gnetar oss till en 1-0 seger. Mål av Lucas.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.