Inför Newcastle – Tottenham

Bortamatch mot nyrika Newcastle står på schemat när Premier League äntligen drar igång igen efter landslagsuppehållet. Det är ett Newcastle som hittills poängmässigt gått väldigt tungt, men har sett ett par av deras matcher och laget har förtjänat bättre i flera av dom matcherna.

Det är ju onekligen ett lite speciellt läge att få möta Newcastle i. Matchen blir den första sedan den högst tvivelaktiga saudiska ägaren tog över klubben. Steve Bruce vet att hur det än går i matchen så är det här förmodligen hans sista match som tränare för Newcastle United. Samma sak gäller för många av spelarna. Inte många som startar idag kommer finnas kvar särskilt länge i klubben. Den stora frågan är hur Steve Bruce och truppen hanterar allt det här. Kommer man samla sig samman och ge Bruce ett värdigt avsked, eller lallar man redan runt och väntar på den nya tränaren? Vi som är Tottenhamsupportrar vet ju redan vilket alternativ det kommer bli. Det är så fruktansvärt typiskt oss att få möta Newcastle just här och nu.

Läget i lagen?

I Tottenham är alla tillbaka i träning utom Ryan Sessegnon. Bergwijn och Davies kommer testas sent för att se om dom är redo. Detsamma lär väl gälla för våra sydamerikanska spelare som varit iväg under uppehållet. Under fredagen kom det ett illavarslande rykte om att två spelare i Tottenham testats positivt för covid-19. Dessa spelare smög det fram lite senare skulle vara Gil och Son. Skulle det här stämma så missar dessa två spelare de tre nästkommande matcherna. Men sen under lördagen kom det rykten om att Son gjort ett nytt test och att det varit negativt. Det skulle innebära att han är redo. Att just Son är tillgänglig betyder ju hur mycket som helst i dagsläget. Det är Son och inte Kane som burit vårt bräckliga anfallsspel hittills under säsongen. Men från officiellt håll har jag inte sett någon bekräftelse på något av ryktena. Vi får väl helt enkelt hålla tummarna för det bästa.

Även i Newcastle är skadeläget försiktigt positivt. Dubravka och Dummet missar definitivt matchen. Däremot kan Willock, Wilson, Lascelles och Woodman vara tillbaka inför matchen mot oss. Just Wilson och Willock får man gärna vara lite extra försiktiga med och vila en extra match.

Hur ställer vi upp?

Första matchen efter ett landslagsuppehåll är det alltid vanskligt att gissa en startelva. Är alla sydamerikaner redo för spel så tror jag på en liknande elva som mot Villa. Spelare som är närmast att slå sig in i startelvan är väl Dele, Lo Celso och Bergwijn. Vi får väl se om någon kan övertyga Nuno om att han bör starta.

Hur går matchen?

När jag skulle skriva denna texten så var jag helt säker på att vi hade mardrömsstatistik borta mot Newcastle. Men sedan den obehagliga 5-1 förlusten 2016 så har vi faktiskt inte förlorat borta. 3 segrar och 1 oavgjord har vi fått ihop. Så det finns hopp. Jag personligen tror inte moralen hos skatorna är på topp. Kan vi få in ett tidigt mål så kan vi nog få en ganska behaglig resa. Men olyckskorpen i mig har ju drömt mardrömmar om hur Saint-Maximim har lekstuga med vår backlinje.

Fast just idag låter jag optimisten bestämma. Vi vinner med 3-1. Son, Kane och Lucas målskyttar.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*