Spurs – Mura 5-1, varför?

Europeisk fotboll en onsdag på grusplanen bakom de fina gräsplanerna. Pojkarna i vitt möter ett gäng minderåriga i en match som egentligen ingen ville spela men detta var den enda tiden de fick. Pojkarna i vitt visade att de är äldre och större men det var när de bästa i laget fick komma in som vi verkligen såg klasskillnaden. Jag håller med de yngre killarna, Varför?

Spurs skulle studsa tillbaka från söndagens ångest och man gjorde det med ett halvt test av Nuno på bänken. Scarlett och Skipp från start. Allis sista chans (?) och Winks fick snöra på sig skorna igen. Resultatet, vi är inte bättre än 2-1 mot Europas bakgård med den startelvan.

Men det gör ingenting.

För om vi ska testa lite olika konstellationer och fasa in ett par yngre förmågor i laget så får det gärna hacka. Visst, skipp (som ändå får anses som etableras) och Scarlett gjorde väl inga direkta avtryck men gjorde absolut inte bort sig mot detta motståndet. Alli gjorde en hygglig match (mest för han inte behövde ta ut sig defensivt) och sparkade inte bort sig från laget direkt. Så varför får Nuno för sig att riskera Son, Lucas, Högbjerg och Kane efter ca 60 minuter? Det är ju som att de stora killarna hoppar in i skolgårdsfotbollen med lågstadieungarna. Vi alla vet vad som kommer hända och det är fan inte sexigt, inte ens för ett hattrick.

Jag tycker att Nuno skulle haft lite is i magen och kanske sparat i alla fall Kane och Son en match som denna. Många skriker om att Kane behöver ett lyft och skulle må bra att göra mål mot ett sådant brödgäng men inte på bekostnad till hans fysiska status. Son vet vi alla att han springer sönder hela Slovenska ligan på ett ben. Nej detta var lite fegt av Nuno och tog bort experimentet han startade med i börja av matchen. Jag är övertygad om att Lo Celso slutligen skulle dragit fram en lysande pass till Scarlett eller Alli och 3-1 skulle smakat lika bra.

För övrigt var Lo Celso ruskigt bra, rent fotbollstekniskt (vilket gör motståndarna irrelevanta) klockren.

En annan liten kritik är att backlinjen inte helt lyckades stänga motståndarna av denna kaliber. De flesta bollvinster gjordes av mittfältet på egen planhalva och det såg ibland lite virrigt ut. Tur motståndarna inte var så giftiga inne i straffområdet. Det oroar mig att Nuno inte fått till den sista fyran som är så viktig och att man fortfarande litar på Dier i Premier League 2021.  

I början av matchen fanns det en del frågor som kunde fått svar men efter att våran fantastiska trio längst fram kört över motståndarna och åter maskerar våra problem känner jag inte att jag fick de svaren jag vill ha. Har lite svårt att glädjas över att sexorna vinner över fyrorna på grusplanen. Men alla ska få vara med.

Framtiden är liljevit

COYS

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.