Inför Tottenham – Mura

Lamporna släcks efter matcherna i Europas finrum åter en gång. Bredvid på grusplanen förbereder sig de andra lagen för match. Ett av lagen har länge befunnit sig på gräsplanen bredvid men får denna säsong harva i  gyttjan. Vem bryr sig? Inte jag. För åter står vi där, Spurs spelar Europaspel och himlen lyser liljevit. För vad fan är en bal på slottet?

Det låter som en dålig spin off till Sagan om ringen när Spurs ställs mot NS Mura ifrån Slovenien. Man kan säga vad man vill om Europas korpenliga men nu när vi ändå är här kan vi ju lika gärna njuta av att möta helt okända lag utifrån. Visst, en spelare som Kane kanske har svårt att tagga till en match som denna men i mina ögon ska ha inte spela hela matchen. Dessa matcher är ett ypperligt läge att lufta truppen och låta unga spelare få testa på hur europaspel smakar.

Jag minns när en viss Villas Boa sket i en hel Europa leaguesäsong och bara spelade ungdomar. Min känsla är att akademin i helhet fick ett uppsving och det är något jag gärna ser igen.

I övrigt har jag skitit i allt nu några dagar. Jobbet har ringt och frågat var jag är och min familj lade ut en efterlysning. Jag kände att luften totalt gick ur mig i söndags och säsongen i helhet är över. Visst, vi kan rädda den genom NLD på hemmaplan men det är enda chansen för mig att någonsin bli hel igen. Resten låter jag vara osagt.

Nuno har varit rätt hemlig vad gäller vilka spelare han tänker starta men vi vet att Sessegnon och Bergwijn är helt borta och att vissa akademispelare är tänkta att få följa med. I övrigt väntar jag med spänning för fler rykten men jag vill se Dier försvinna från startelvan och att Alli får sin sista chans att glänsa. Mura är ett lag vi ska städa av men det är inte resultatet jag är ute efter idag utan att försöka skönja något ljus i detta mörker.

Oavsett vad vi tycker är det en Europakväll. Vi är här nu, så låt oss fan göra det bästa av det.

Framtiden måste vara liljevit

COYS

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*