Rennes – Tottenham 2-2

Tottenham begav sig till franska Rennes för att spela premiärmatchen i nya ECL. En match som på förhand ser ut att vara den klart tuffaste i gruppspelet. I den här hånade ECL tror jag många underskattar ett lag som Rennes. Det var knappast något dynggäng vi mötte. Rennes har spelat i Europa de senaste 4 säsongerna och förra året var man med i Champions League. Franska ligan må vara mindre glamourös än Premier League, men så dålig är den inte. Så folk som förväntade sig att vi skulle köra över motståndet hade nog lite väl höga förhoppningar.

Sett till att det var en ganska tuff bortamatch så ställde Nuno upp med ett ganska offensivt lag. Højbjerg och Winks var ersatta av Gil och Ndombele. Så när jag såg startelvan så fick iaf jag förhoppningar om en rolig match.

Matchen.

Vi börjar ju matchen på ett riktigt bra sätt. Hög press och vi försöker anfalla. Ndombele är en klassisk spindel i nätet och hittar finurliga dribblingar och passningar mest hela tiden. Vi får också utdelning ganska snabbt när Lucas inlägg styrs i mål av en Rennesförsvarare. Nu hoppas man ju att vi i ledning ska fortsätta trumma på och döda matchen. Men istället faller vi lite längre bak i planen och genast tar Rennes över matchen. Efter passivt försvarsspel kvitterar hemmalaget med ett skott från straffområdeslinjen. När sen Bergwijn tvingas utgå så börjar det kännas lite tungt. In kommer Højbjerg och Gil får ta ett kliv ut till vänster. Med dansken på mitten så jämnar vi ut spelet igen.

Andra halvlek påminner en hel del om den första. Jämn match där lagen styr olika perioder av halvleken. Tyvärr tvingas även Lucas kliva av med en skada och när sen Nuno plockar av Kane känns det som att vi är nöjda med 1-1. Men Rennes tycker givetvis annorlunda och gör 2-1 efter ett makalöst försvarsspel i Tottenham. Utan Kane, Lucas, Bergwijn och Ndombele känns det tungt att ge sig ut på kvitteringsjakt. Men det tar inte många minuter fören Højbjerg lyckas kvittera. 2-2 och så slutar även matchen.

Tankar efter matchen.

2-2 borta mot den största konkurrenten är enligt mig ett bra resultat. Än en gång vill jag poängtera att Rennes inte är ett dåligt lag. Vi kommer inte kunna dansa oss igenom ECL om någon trodde det.

Spelmässigt var det väl stundtals helt ok. Bortser vi från våra vandrande katastrofer till ytterbackar så gör resten av laget en stabil insats. Kane är fortfarande i augustiform och Gil kämpar för att komma in i tempot, men tycker det ser bättre ut.

Skadorna vi åker på är däremot väldigt oroande. Börjar ta på truppen nu. Det märktes igår när vi fick kasta in högerbacken Royal som ersättare för Lucas. Men till Chelsea ska väl Romero, Lo Celso och Sanchez vara tillbaka.

Bäst i Tottenham var enligt med Ndombele och Højbjerg.

Nu laddar vi om för Chelsea.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*