Inför Rennes – Tottenham.

Tottenham i Europa, det är väl det här vi lever för? Mitt i veckanmatch, strålkastarljus och internationellt motstånd. Precis allt det vi drömt om. Eller nåja, just Europa Conference League var kanske inte det vi drömde om. Ingen större glamour, ingen större uppmärksamhet och utskrattad av många. Särskilt av lag och supportrar som var för dåliga för att kvalicifiera sig för turneringen. Men nu är vi här och jag säger hellre ett oglamoröst europaspel än inget alls. Så nu kör vi!

Läget i lagen?

Tottenham saknar en hel del spelare. Lo Celso, Romero och Sanchez sitter i karantän efter landslagsspelet. Sen har vi Dier, Son och Sessegnon på skadelistan. Bergwijn kommer testas sent. Skadorna på Son och Bergwijn gör väl att vi kommer tvingas att starta med Kane ikväll. Någon ersättare finns ju inte. För Scarlett känns inte riktigt redo än.

Även Rennes har lite spelare borta. Åtminstone 4 spelare ser ut att missa matchen. I ligan har Rennes startat halvknackigt. Man har bara vunnit 1 av de 5 inledande matcherna. Samtidigt är man obesegrad i de 3 senaste. Så formen verkar vara på uppgång lagom till matchen mot Tottenham. För att nå ECL så slog Rennes ut norska Rosenborg i play-off.

Hur ställer vi upp?

Med alla spelare som är borta så blir det lite knivigt att gissa laget. Men Gollini känns som vår man i Europa. Backlinjen blir nog Doherty-Rodon-Tanganga-Davies. På mittfältet hoppas jag verkligen att Ndombele är upptinad och redo för spel. Laget skriker efter en spelare med hans kvaliteer. Mittfältet kommer bestå av Højbjerg-Winks-Ndombele. Framåt tror jag det är dags att vi får se Gill spela igen. Han behöver få matcher för att komma in i laget och utvecklas. Tillsammans med Gill startar Kane och Lucas.

Hur går matchen?

Vår form hittills har ju poängmässigt varit bra. Men spelmässigt har det varit mindre bra. Iaf mindre roligt att titta på. Kreativitet och spelskicklighet har lyst med sin frånvaro. Förhoppningsvis kan Ndombele och Gill bidra här. Nuno pratar väldigt ofta om ”To Dare Is To Do”, så jag hoppas verkligen att det är dit vi är på väg. Matchen ikväll slutar dessvärre 1-1.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*