Kan drömmen leva vidare? Inför Crystal Palace – Spurs

Spurs-fans mötte det landslagsuppehåll som varit som serieledare, obesegrade och med noll insläppta mål i ligan. Magkänslan och sinnet var på topp.

Efter uppehållet kan vi notera att Sanchez, Lo Celso och Romero haft Covid-19-utmaningar i sina landslagsläger där Brasilien och Argentinas match avbröts mitt i för att förbunden bråkade kring restriktioner och där även Premier League och förbund varit oense hur man skall lösa karantän och restriktioner mellan länderna i dessa landskamper.

På det har vi nu noterat skador på Bergwijn och Son. Det pratas även om att Skipp och Sessegnon inte är skadefria.

Detta innebär att Sanchez, Romero och Lo Celso saknas på grund av karantän. Ndombele förblir bänkad om förbättring inte skett ur Nunos perspektiv och sen Bergwijn och Son eventuellt saknade och likaså eventuellt Skipp och Sessegnon.

Från dröm till mardröm om allt ovan stämmer inför avspark på lördag 13:30.

Startelvan borde då bli något i stil med,

Lloris

Emerson, Dier, Rodon, Reguilon

Höjbjerg, Winks,

Lucas, Dele, Clarke

Kane

Palace då? Jo, men. Anfallaren Eze missar, Ferguson och Ollise samt Milivojevic likaså.

Palace har inlett säsongen med ingen seger ännu men kommer från en 2-2 borta mot Hammers, innan det förlust mot Watford i Ligacupen, 0-0 mot nykomlingen Brentford samt en 3-0 förlust mot Chelsea i premiären.

Känslan inför match? Spurs har pressat ut 1-0 vinster i tre inledande matcher.

Nu ser truppen ut att rotera och det känns som att vi tvingas till en väldigt stor och tidig rotation på det tidigt i säsongen. Det på förhand känns lite obehagligt.

Oddsmässigt hos spelbolagen är Spurs favorit men oddsmässigt just på Spurs så är det nästan två gånger insatsen på en Spurs-vinst. Vilket skvallrar att även spelbolagen inte är jättetrygg i att Spurs kommer gå in och dominera på Selhurst Park.

Den som har lätt att bli negativ kommer nog känna inför match: Spurs har tre raka vinster i bagaget. Skador i mängder och karantänspelare borta. Det finns inte en chans och allt historiskt med Spurs säger att ska vi tappa poäng så ska vi givetvis göra det nu borta mot ett lag som inte haft en bra inledning alls på säsongen.

Den positiva anhängaren litar nog på att Nuno roterar och genererar byten och anpassning som ger energi och att Firma Dele och Lucas tillsammans med Kane kan lyfta offensiven ändå medan vår viking till dansk kan hålla ihop den defensiva delen.

Frågeteckenet känns dock: Vem ska vara vår kreativa mittfältshjärna?

Hur som helst, jag säger att Spurs tar det.

Det blir en snål och jobbig 1-0 seger för Spurs igen.

Gissar på att Harry Winks avgör.

Avspark 13:30 lördag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*