Bryan Gil ansluter – Lamela lämnar

Chockstart på veckan när Tottenham bekräftar att affären mellan Sevilla är klar: Bryan Gil, den spanska supertalangen ansluter till Spurs omgående medan Erik Lamela lämnar Tottenham för Sevilla och går således motsatt riktning.

Utöver spelarbytet så erhåller Sevilla även 25 miljoner pund.

Vem är Bryan Gil då? Sevilla-spelare som varit på lån i Eibar senaste säsongen och anses vara en av Spaniens bästa prospekt för framtiden. Blott 20 år gammal, winger/mittfältare som representerar Spanien på landslagsnivå i seniorlandslaget och varit där sedan U16 hela vägen upp dit. Sevilla-fansens reaktion på övergången vittnar om att Spurs stulit ett enormt spännande prospekt.

I motsatt riktning går Erik Lamela. Den siste spelaren i vår trupp nu som ingick i The Magnificent Seven som rekryterades när Gareth Bale såldes: Eriksen, Chiriches, Chadli, Soldado, Paulinho, Lamela, Capoue.

Lamelas karriär trots massiva skadeperioder i Spurs har gjort honom till en spelare som många håller högt. Slet alltid på planen och gjorde allt för att fördriva motspelarna till vansinne. Gärna när det var derby.

Argentinaren kommer säkerligen göra det bra i Sevilla. Stort lycka till, Erik!

Samt, välkommen Bryan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*