Pierluigi Gollini ansluter på lån

Tottenham inleder helgen och lördagen med att bekräfta alla rykten som varit under veckan att Atalanta-målvakten Pierluigi Gollini ansluter till Spurs på lån med möjlighet att förvandla lånet därefter till en permanent flytt.

Tanken är enligt Sky Sports att utmana världsmästaren Hugo Lloris samt att vara målvakt i cupmatcher så som FA-cupen, Europa Conference League samt Ligacupen.

Gollini kommer från Atalanta och är 26 år gammal. Hans bakgrund trots unga ålder som målvakt är väldigt händelserik och han började sin ungdomskarriär i Verona samt Manchester United innan han återvände till Verona för en Serie A-debut i september 2014. Efter det, Aston Villa och när vi slog Villa i FA-cupen 2017 satt han faktiskt på bänken för motståndet.

Därefter blev det Atalanta i 2018. 108 framträdanden senare och massvis med erfarenhet av toppen av Serie A, Champions League och nyligen tagit tredje plats i Serie A och silvermedalj i Coppa Italia.

I landslaget har han varit en del för i Italien sedan U18, följt av U19, U20 samt U21 och sen ordinarie landslag, även i EM där han var på bänken. Debuten kom i kvalet till EM mot Bosnien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*