Leyton Orient – Tottenham, 1-1

En lördag i juli, försäsongsmatch på bästa sändningstid via Spurs TV som gick sådär smidigt för många men funkade helt klockrent för vissa gav en försmak av hur matchen gick.

Nunos debutmatch som tränare och han ställde upp med Hart, Cesay, Carter-Vickers, Dier, Paskotsi, John, Winks, Lucas, Dele, Bergwijn och Scarlett.

På bänken: Whiteman, White, Parrott, Clarke, Eyoma, Fagan-Wallcott, Omole, Bowden, Lyons-Foster, Mundle, Devine

Första halvlek kan väl summeras i att det är två lag som är relativt trygga med bollen men inte har någon riktig skärpa offensivt. Spurs känns trygga när dom har bollen, Leyton likaså när det är deras dur.

Nile John kommer loss dock en bit in i matchen och får avslut via ett infall från högerkanten, fin aktion men inget mål. Samma John avlossar en en kanon när han vänder upp centralt, rakt på målvakten, kunde blivit riktigt fin.

I 38:e minuten dock så ställer Lucas till en fin one-touch-passning, rakt till fötterna på Scarlett som är rättvänd i full fart framåt och hela Leytons backlinje står fel. Scarlett själv med målvakt, iskallt avslut trots lite halvt snäv vinkel, sätter den innanför bortre stolpen. Elegant! 1-0 til Spurs precis innan paus.

I paus sker endast ett byte när alla räknade med minst 10 byten. Hart ut, Whiteman in mellan stolparna.

I andra halvlek får Leyton frispark av Winks, farligt läge och Whitemans räddning är bra.

Här blir man som åskådare lite orolig att Dele ligger oroväckande lågt i banan och i spelplanen. På det känns Bergwijn och Winks nästan osynliga.

Sen vid en timme spelad så kommer alla byten.

Alla utom målvakten ut och in kommer Devine, Mundle, Lyons-Foster, Bowden, Omole, Walcott, Eyoma, Clarke, Parrott och White.

10 minuter senare gör Leyton 1-1, slarv på mittfältet, bra anfall av motståndet och elegant avslut som får komma till lite väl enkelt. Det märks att vi spelar med många, flera unga spelare.

Farligare än så blir det inte i andra halvlek.