Farväl, Danny Rose

Det var inte avslutet vi önskade på denna karriär i Spurs men nu är det i alla fall slut.

Danny Rose har lämnat Tottenham och det finns ett tomrum.

Rose anslöt till Spurs redan 2007 från Leeds och har sedan varit en otroligt långvarig och aktiv del i Spurs resa framåt under perioden som varit sen dess. 14 år i klubben går inte av för hackor även om hans tid i Spurs efter Champions League-finalen 2019 tog en annan vändning och kollapsade helt under Mourinhos era.

Rose har sedan dess när speltiden uteblivit helt spenderat tid i akademin med U23 och övriga akademin.

Rose bästa period i Spurs blev under Pochettinos glansdagar. Rose kallades upp till Engelska landslaget och sågs som en av Englands finaste ytterbackar.

I Spurs-resan började Rose med lån hos Watford, Peterbourough, Bristol City, Sunderland innan Spurs-karriären tog fart.

Vi minns debutmålet mot Arsenal på volley från halva plan. Vi minns Champions League-semifinalen mot Ajax där Rose vandrade omkring med en öl efter match och såg bara överlycklig ut.

Vi minns passion, vi minns fart, vi minns tempo.

Rose fick en hel del skit under sin tid i klubben vid två tillfällen. Det ena är precis innan säsongsstart under Pochettino-eran när Rose ställer upp i två intervjuer där den sista med The Sun ställer alla i dåligt ljus inklusive Rose själv.

Sedan var det den där Amazon-dokumentären där Rose och Mourinho har ett öppet samtal där Rose ifrågasätter allt i Spurs och enstaka spelare som enligt Rose ”inte presterar” och ändå får starta medan Rose får kliva åt sidan för Tanganga efter en bra insats. Rose framstår och framställs i dokumentären som väldigt osympatisk och Amazon-dokumentären tar parti med Mourinho i mycket. Många anser nog att Rose hade en bra poäng när Mourinho-eran summerades.

Men, nog om det. Rose har gjort över 150 framträdanden i klubben och har varit en vital part i Spurs avancemang som klubb och lag under alla dess år Rose varit en del av klubben.

Danny Rose lämnar klubben då kontraktet löper ut och ansluter nu till Watford som nyligen gått upp i Premier League.

Tack för allt, Danny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*