Bekräftat: Mourinho får sparken – Vad vi vet hittills om allt

Röken från situationen kring den europeiska superligan hade inte ens börjat ta sig innan Spurs ”indirekt” passade på att meddela att José Mourinho fått sparken.

Spurs och José Mourinho går skilda vägar och med José följer då även hans stab med Joao Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin och Giovanni Cerra efter att klubben och dess ordförande Daniel Levy valt att avsluta partnerskapet.

Detta efter att Spurs tågat ut ur FA-cupen i femte rundan, fått sig en nästan historisk käftsmäll i Europa League av Dinamo Zagreb (trots att deras tränare åkte in i fängelse mitt i dubbelmötet) samt efter att Spurs placerar sig på en 7:e plats efter 32 omgångar med där man haft enorma utmaningar med Top 6 och helt tappat formen i så väl liga- som cupspel.

Med det sagt så vet vi nu följande,

  • Ryan Mason, vår gamle mittfältsklassiker från Pochettino- och Sherwood-eran tar rodret tillfälligt. Mittfältaren fick lägga av sin karriär tidigare än planerat efter en otäck huvudkollission med Gary Cahill i Chelsea när Mason spelade i Hull efter sin tid i Spurs. Mason har sedan dess fokuserat på sin tränarkarriär och kommer senast från Spurs U18 och akademitrupp där han varit tränare.
  • Spurs officiella kommunikation trycker verkligen på att Mason håller i träningen och att mer information kommer.
  • Man nämner inget om caretaker, interrim eller liknande vilket brukar vara standard när någon kommer in från sidan och tar över mitt i.
  • Spekulationerna kring Mourinhos exit är enorm: Är det den europeiska superligan som Spurs anslutit sig till som var boven i dramat? Enstaka källor påstår att Mourinho vägrade ta ut laget på Hotspur Way på grund av klubbens beslut. Ett rykte som känns tveksamt.
  • The Athletic med fler nämner att Mourinho tappat omklädningsrummet helt och att förhållandet mellan Mourinho och flera parter inom klubben utöver spelare varit ansträngd med Kane som en av få som stod kvar i ledet.
  • Flera påståenden om att Everton-matchens resultat var sista spiken i kistan för Levy.

Nästa stopp: Southampton och Ligacupen, förutsatt att superligan inte sätter stopp för Spurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*