Inför Everton – Tottenham.

Om en hund mådde såhär är en låt av Wilmer X från 1988. En fantastisk låt, men även en låttitel som passar väldigt bra in på livet som Tottenhamsupporter just nu. Man mår ju inte bra helt enkelt. Supportrar mår som laget går kan man väl säga. Att Tottenham Hotspur inte mår bra just nu är väl en underdrift. Mourinho gör sjuka laguttagningar, sitter på presskonferenser och skyller på alla andra, Kane ska enligt media lämna och vi förlorar typ alla fotbollsmatcher. Jag ska villigt erkänna att just nu är det jäkligt tungt att ens kolla på våra matcher. Jag älskar fortfarande Tottenham, men det var inte det här Tottenham jag lärde mig älska. Just nu är vi en parodi på vårt motto: To Dare Is To Do.

Läget i lagen?

Everton har en del skadebekymmer. Pickford, Calvert-Lewin, Mina, Delph och Andre Gomes är tveksamma till start. Doucoure kommer missa matchen med säkerhet. Everton kommer inte heller in till den här matchen med någpn lysande form. 1 seger på de senaste 5 matcherna, då har det ändå varit ett ganska fördelaktigt spelschema. Men laget är fortfarande med och krigar om europaplatserna.

I Tottenham är Ben Davies skadad och även Matt Doherty ser ut att missa matchen. Så skadeläget är knappast något Mourinho kan skylla på.

Hur ställer vi upp?

Tja, bortsett från backlinjen vet vi ju hur Mourinho ställer upp. Han prioriterar löpmeter framför fotbollsspelare. I backlinjen verkar rotation vara det viktigaste. Inte att spela ihop en backlinje. Såhär tror jag vi ställer upp: Lloris Tanganga-Dier-Sanchez-Reguilon Højbjerg-Ndombele-Lo Celso Son-Kane-Lucas. Inget nytt under solen alltså, samma offensiva manskap och nytt i backlinjen.

Hur går matchen?

Det är två sargade lag som möts. två lag som förmodligen vaskat en chans till CL-spel. En match som kan sluta hur som helst. Som Tottenhamsupporter så känns det lite som att oavsett resultat så kommer man inte känna sig som en vinnare. Vi har bjudits in till slaget om topp-4 åtskilliga gånger, men vi har varje gång försvarat bort våra chanser. Nu står vi här kvar på perrongen, med själen såld till djävulen och ser tåget åka. Det känns faktiskt inget vidare….

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*