Inför Tottenham – Burnley

Lirarnas revansch?

Vi har sett antydningar till det i matcherna mot Wolfsberger, även i andra halvlek mot West Ham. Att Mourinho helt plötsligt börjat släppa in spelarna vi supportrar skrikit oss hesa om i månader. Sakta men säkert har han börjat tina upp Gareth Bale och Dele Alli. När samtidigt Reguilon är tillbaka och Lo Celso börjar närma sig en comeback, är det inte utan att man börjar drömma lite om att få se ett spelande Tottenham igen. Får vi en första glimt av det nu hemma mot Burnley? Det hoppas jag verkligen.

Läget i lagen?

Tottenham är faktiskt i stort sett skadefria. Hela truppen tränar tillsammans, men Lo Celso är inte riktigt redo än.

Burnley har desto fler skador. En hel del spelare kommer testas sent inför matchen. Däribland Chris Wood, Robbie Brady, Jay Rodriguez och Erik Pieters. Ashley Barnes och Johann Gudmundsson missar definitivt matchen.

Här får man väl säga att även om jag aldrig önskar spelare skador, så hade det ju varit väldigt skönt om Wood, Barnes och Rodriguez behövt vila denna matchen. Framför allt slipper jag gärna se väldigt nickstarka Chris Wood mot vårt försvar.

Hur ställer vi upp?

Det här är hur jag tror vi ställer upp, inte hur jag hoppas vi ställer upp. Kort och gott tror jag vi startar såhär: Lloris Reguilon-Dier-Sanchez-Tanganga Ndombele-Højbjerg Son-Lucas-Bale Kane. Ett ok lag, men jag hade gärna sett lite ändringar. Toby-Rodon istället för Dier-Sanchez. Alli istället för Lucas. En liten skräll i min elva skulle vara att Doherty tog plats bakom Bale i backlinjen. Tycker deras samarbete sett väldigt spännande ut. Kan dom göra det mot bättre lag än Wolfsberger? Finns ju bara ett sätt att ta reda på det.

Hur går matchen?

Den obotliga lilla optimisten i mig har dessvärre vaknat igen. Matcherna mot ett förvisso svagt Wolfsberger har visat att vi kan spela ganska trevlig fotboll. Andra halvlek mot West Ham likaså. Vågar bara busschauffören släppa på handbromsen ska det nog bli kul. Vi vinner matchen med 4-1. 2 mål av Bale, Kane och Son gör vars ett. Fast det sett bedrövligt ut sedan december så har vi något att spela för. Många andra lag har lyckligtvis varit lika usla som oss, om inte ännu värre. Fortfarande finns det chans till en skaplig ligaplacering och cuptriumfer.

Så släpp lirarna loss, det är vår!

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*