Inför Tottenham – Wolfsberger

Ett spel som hackar, en coach som börjar förlora supportrarna och ett lag som har väldigt mycket att bevisa. Hur mörkar man detta bäst? Jo en halv betydelselös match mot ett sämre motstånd tillsammans med en bunt akademispelare. Det är Juniorernas tur, en Europakväll är här igen.

Bara för att jävlas med oss så finns det en regel i världen Covid (tror jag) som säger att två lag ifrån samma stad inte kan spela en europamatch samma dag i samma stad. Då Woolwich möter Benfica under morgondagen flyttades Spurs match till en onsdag. Så helt plötsligt så spelar vi kontinentala matcher på en onsdag igen och varför inte? Det är här vi ska vara.

Efter ytterligare en förlust och dåligt spel i ligan får vi en chans att andas ut mot ett lag som vi bör slå, samt redan har övertaget på i dubbelmötet. Känner vi Mourinho rätt kommer han ställa upp med ett starkt lag på planen för att döda matchen snabbt. Han har aviserat att många akademispelare (Scarlett, Lavinie,r, Nile,  Dilan m.fl.) ska finnas på bänken och att, om matchen går i rätt riktning, de ska få en del minuter i matchen.

Hur menar jag då med ordet ”mörka” i rubriken? Jo det är lätt som coach att samla lite gratispoäng i en sådan match. Spurs leder redan med 4-1 när matchen startar och får man in ett mål tidigt är dubbelmötet redan slut. Att då börja slussa in akademispelare är något som vi supportrar verkligen älskar och oavsett vad man tycker om Mourinho så kommer man ändå säga att det va bra gjort just denna match. Då lyckas man mörka formen och resultaten för en match och skapar sig lite viloutrymme inför veckan.

Risken är om en av juniorerna gör det tillräckligt bra, då kan det komma helt andra krav från supportrarna under ett senare skede. Oavsett ska det bli roligt att försöka följa dem under matchen (om de nu får hoppa in). Ytterligare är det en match som är viktig för t ex Alli och Bale för att försöka komma i form och bidra längre fram för laget.

Vi får se hur mycket Mourinho lyckas mörka eller om det hackar i spelet igen.

Framtiden är liljevit!

COYS

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*