Spurs – Chelsea 0-1

Londonderby, dålig form och det är dags att visa huggtänderna. Visa att man har en vilja över att i alla fall vara bäst i stan. Viljan att inte förlora ett Derby, att göra allt man kan för en vinst. Men för att visa vilja måste man vilja ha just det.. vilja. Något är tokigt just nu. Var tar vi vägen från detta?

Spurs tog emot Chelsea utan att egentligen tro på det denna gång. En Kane borta och svag form samtidigt som man går in utan en tanke på hur man vill spela fotboll. Just nu är det något som är galet i den taktiken när det känns som man börjar tröttna på Mourinhos sätt att dirigera. Chelsea var egentligen inte mycket bättre men de tilläts att transportera bollen i större ytor än Spurs. Jag har aldrig sett ett så ihåligt mittfält i denna upplaga som denna match. Mount (b.la.) fick springa 25-30 meter med bollen och trappa upp tempot i matchen. Då skapar man också farligare lägen.

Men det blev ju inte något spelmål alls i denna match fastän Spurs försvar gjorde allt för att bidra. Straffen skapas endast genom att Dier står på fel ben i sidoförflyttningen och hamnar på rygg. Väl där sparkar han på allt som rör sig och straffen är oundviklig. Frågan är om han inte kommer få se sin plats vara upptagen snart för han har varit allt för svag för att spela mittback i ett förmodat topplag.

Egentligen finns det inte så mycket att gå igenom efter denna match då Chelsea sköt mest och oftast utan att egentligen vara för farliga. Spurs kom upp sig något på slutet men lyckades inte skapa den där tyngden framåt för att forcera in ett kvitteringsmål. Matchen kändes nästan avgjord efter 0-1 då inget av lagen direkt har någon tanke på hur man anfaller.

Efteråt har det skrivits mycket om Nivas totalsågning av Mourinho. En Niva som alltid är nyanserad har tillslut tröttnat på hur spelet ser ut och jag kan inte mer än hålla med. Efter matchen mot Sheffield var jag inne på samma tankar och så länge inget drastiskt händer så måste det till något nytt i laget. Fönstret är stängt för nya spelare och jag tror att Mourinho är allt för dyr för att sparkas rakt av. Därför tror jag att vi får finna oss i detta läge denna säsong och invänta sommaren innan vi får se förändringar. Problemet är att jag tror att förändringarna blir i spelartruppen mer än i tränarkonstellationen. En Alli som lämnar, en Kane som kommer ryktas bort, en Moura som tröttnat? Frågorna är många och svaren kommer när den iskalla kylan lagt sig.

Till dess får vi knyta våra nävar, svära i tystnad och aldrig ge oss.

Framtiden måste vara liljevit.

COYS

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*