Inför Tottenham – Liverpool

Äntligen dags för match i Premier League igen. Vi hälsar inga mindre än Liverpool välkomna till Tottenham Hotspur Stadium den här torsdagskvällen. Det känns som om det var igår vi möttes och Firmino med sin nick i slutet berövade oss ligaledningen. Men mycket fotboll har hunnit spelas sedan dess. Vi har väl inte riktigt lyckats bibehålla den fina form vi hade under hösten, men vi har inte heller helt tappat formen. Det gnetas på i ligan, fortfarande i allra högsta grad med i topp – 4 racet. Samtidigt går vi som tåget i de inhemska cuperna. Vi gör det helt ok liksom.

Lite tyngre har det gått för Liverpool på sistone. En hel del oavgjorda matcher och en förlust hemma mot Burnley gör att man inte bara tappat ligaledningen, utan även halkat lite efter Manchesterlagen. Trots att Liverpool fortfarande är med i ligatoppen så är allt enligt många supportrar nattsvart. Visst, det har inte sett bra ut, men är övertygad om att laget snart reser sig igen och utmanar om ligaguldet under hela säsongen. Men låt oss hoppas att formsvackan varar iaf i en match till.

Läget i lagen?

Tottenham har ju varit ganska förskonade från skador hittills den här säsongen. Läget är väl inte prekärt nu heller, men det ryktas om att både Reguilon och Ben Davies missar matchen. Det skulle onekligen vara riktigt illa. Missar matchen pga skador gör även Dele och Lo Celso. Tyvärr börjar det kännas som att det är vanligare att Lo Celso är skadad, än att han är i speldugligt skick. Hoppas det vänder snart för vår fina argentinare. Matt Doherty kommer testas sent för att se om han kan spela.

Liverpool har väl haft lite mer skadeproblem den här säsongen. Framför allt har deras mittbackar varit otroligt skadedrabbade. van Dijk och Gomez missar definitivt matchen. Det gör även Jota och Keita. Testas sent gör Henderson och Matip. Känslan är väl att de 2 senare kommer att starta.

Hur ställer vi upp?

Senast i ligan mot Sheffield United fick vi se en lite annorlunda laguppställning. Ndombele fick spela djupare bredvid Højbjerg. Precis så som många vill se oss spela. Men mot Liverpool är jag säker på att Sissoko är tillbaka på det defensiva mittfältet och Ndombele flyttas upp igen. I backlinjen känns Dier och Aurier ganska självskrivna. Är Davies hel spelar han till vänster, kan det bli Tanganga annars? Den stora frågan är vilken som spelar bredvid Dier. Har Rodon gjort platsen till sin? Just nu känns det så. Fronttrion kommer bestå av Kane, Son och Bergwijn. Något annat skulle överraska oerhört. Efter Bales fina insats senast hade jag gärna sett honom starta. Men här prioriterar Mourinho garanterat Bergwijns defensiva egenskaper först.

Hur går matchen?

Många påstår att det är ett perfekt läge att möta Liverpool. Själv tycker jag precis tvärtom. Efter en tids kräftgång så kommer Klopps mannar vara taggade till tusen. Vi har sett alldeles för många gånger att när vi ska möta ett ”krislag” så förlorar vi. Det som talar för oss är att Mourinho inte kommer ändra sin matchplan. Vi kommer inte försöka överraska Liverpool genom att tex pressa högt för att göra processen kort. Bussen kommer att parkeras och vi kommer försöka straffa motståndarna med snabba omställningar. En taktik jag inte har mycket till övers för i vanliga fall, men här kan jag köpa den. Mitt tips blir 1-1, vårt mål görs av Son.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*