Tottenham – Leeds 3-0

Första matchen för året och även om spelet inte direkt värmer så gör Spurs tre mål och ger en liten förhoppning inför 2021. Frågan är om det kommer räcka längre fram?

Spurs ställde upp med en bra och nästan ordinarie startelva men lyckades inte ta tag i taktpinnen ifrån början. Ett djupt fallande Spurs fick se Leeds rivstarta med tre goda chanser i början. Mer kliniska och resultatet skulle blivit ett helt annat.

Men som en skänk från ovan fick Spurs en relativt billig straff som Kane petade in på ett säkert sätt. Det var lite som att luften började pysa ut hos Leeds då som fortfarande hade mycket boll, men skapade inte lika farliga lägen under första halvlek.

Ett, som så många gånger förr, underbart spel mellan Kane och Son så stod det 2-0 innan halvleksvilan. Men varken spelet eller motivationen fanns riktigt där.

Andra halvlek hade knappt startat när Spurs fick en hörna. Snabbast på bollen var Toby som, med hjälp av målvakten, nickade in 3-0 och matchen kändes redan då avgjord. Men när Doherty satte dobbarna på fot istället för boll och synade det röda kortet blev det ändå någon liten nerv i matchen. Leeds hade mycket boll under hela 90 minuter men visade orutin att avgöra och det blev till Spurs lycka. 3-0 kan ses som väldigt säkert, och visst det va inte en match som de ska förlora, men ett djupt fallande lag vinner inte tillräckligt med matcher under en säsong.

Men en vinst i årets första match och nu tar vi tag i 2021 på bästa sätt.

Framtiden är liljevit.

COYS

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.