Inför Tottenham – Leeds

Nytt år, nya förhoppningar. Så tror jag många känner det inför 2021. 2020 var på många sätt ett väldigt trist och konstigt år. Men nu ska vi inte blicka bakåt, vi är obesegrade under 2021 och har många härliga matcher att se fram emot. Först på tur är matchen mot Bielsas Leeds. Ett Leeds som efter många år borta från finrummet äntligen är tillbaka i Premier League.

Läget i lagen?

I Tottenham är Vinicius och Lucas Moura åter tillgängliga för spel efter mindre skavanker. Gareth Bale och Lo Celso missar tyvärr matchen. Båda förväntas vara borta några veckor. I övrigt har Mourinho fullt manskap att välja på. När det kommer till Leeds finns där lite mer skador. Liam Cooper och Mateusz Klich kommer testas sent, medan bla Robin Koch och Adam Forshaw definitivt missar matchen.

Hur ställer vi upp?

Med tanke på tisdagens semifinal i Carabou Cup mot Brentford så tror jag vi kan få se lite rotation i laget. Mourinho kommer satsa helhjärtat på semifinalen, vilket gör att vissa spelare kommer få chansen i dagens match. Målvaktspositionen lär inte ändras, Lloris kommer stå i målet. Nu när Davinson Sanchez har tinats upp från frysboxen så är där helt plötsligt lite konkurrens i backlinjen igen. Mot Leeds blir jag inte förvånad om vi får se en fembackslinje igen. Toby, Sanchez och Davies flankeras av Reguilon och Aurier. På mittfältet tror jag vi får se löpstyrka och fysik gå före teknik och finess. Højbjerg, Sissoko och Lamela ligger nog bra till. På topp känns Kane och Son givna. Själv hoppas jag att en av dom får vila. Tycker båda sett slitna ut på slutet.

Hur går matchen då?

Bielsas Leeds spelar på sitt sätt oavsett vilka dom möter. Det är hög tokpress och pumpa på framåt som gäller. Precis lika säkert är det ju att vi kommer ligga lågt och vänta på omställningslägen. Just i den här matchen är det kanske ingen dum ide. Tror det kommer passa oss bra. Kan vi hålla koll på Bamford i boxen så vinner vi. En seger med 2-0 blir det. Mål av Lamela och Reguilon.

Nu tar vi avstamp mot ett grymt 2021!

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*