Inför Wolves – Spurs

Julen traskade ut genom dörren lika snabbt som den äntrade. På andra sidan står vi med några intressanta resultat från lördagens omgång samt en vint mot Stoke i bagaget. Förr var julen den mest hektiska perioden i spelschemat men med höstens matcher i kroppen och lite välförtjänt vila på vissa spelare så kan det ge andra förutsättningar.

Visst, en ligacupmatch under veckan kanske inte är det mest optimala för laget men vi har sett när vissa tongivande spelare får starta på bänken för att komma in sen och stänga matcherna har vi hamnat i en bra period innan så jag känner mig optimistisk.

Ytterligare så har jag en känsla att Mourinho fick en chans att stanna upp lite och få lite självinsikt i julklapp.

För vi supportrar är av naturen naiva. När vi startade säsongen, plockade bra med poäng, men inte spelade bra så sa vi hela tiden att det kommer bli fantastiskt när vi börjar spela bra också. Det gjorde vi, och ledde ligan, tills spelet började hacka och vi såg bristerna i spelsättet Mourinho faktiskt har. De bristerna är att vi för lätt accepterar när vi spelar bort bollen då vi snabbt sätter oss i försvarslinje och väntar till bollen kommer tillbaka. Den bollförlusten över tid medför att vi får mindre och mindre chanser mot lag som är skickliga att hålla i bollen. Matchen hinner ibland ta slut innan vi kommer in i den. Emot de lag där det kliar i fötterna kan detta vara effektivt men mot ett Liverpool såg vi att det inte alls va rätt sätt.

Därför hoppas jag att vi kan åka till Wolverhampton och möta dem med deras egna bollinnehav och skarpa inspel. Jag hoppas vi vågar hålla i bollen något mer denna match och på Mourinhos sätt, föra spelet. Det gör inget om Kane faller ner lite mer under kvällen för att hålla i bollen och styra anfallet mot den riktning han vill ha den istället för att stå och vänta på rätt läge. Jag ser gärna en Son som går ännu längre ut på kanten i början för att sära på deras försvar och varför inte en Lucas som skär in bakom. Vi har fantastiska spelare men ibland saknas fantasin bakom tron på spelsättet.

Så dags att plocka fram lite rebeller i truppen och skaka om lite.

Ytterligare svagheter som börjat synas bakom fasaden är bristen av just den där spelfördelaren. Lo Celso är en bra spelare men har inte rörelsemönstret som behövs för att styra spelet. Winks är en breddspelare och resterande mittfältare (centrala) har en mer defensiv approach. Där lägger jag in Ndombele som jag tycker passar bäst bredvid en Sissoko där han får lite mer utrymme av vara en box to box. Nej vi saknar den där Eriksentypen som bara behöver röra sig över ett mindre utrymme för att göra alla andra spelare bättre. Det ryktas om en Modric in och även om åldern är emot honom så är just hans spelstil det som truppen behöver just nu.

Men vi startar med en sen söndagsmatch borta mot Wolverhampton där det är dags att slänga ut julen och börja kriga in vårsäsongen på riktigt.

Framtiden är liljevit

COYS

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*