Inför Tottenham – Leicester.

Årets viktigaste match?

Rubriken kan kanske tyckas lite överdriven, men efter förra omgångens förlust känns det lite så. Titeltåget har definitivt börjat tuffa igång, vill vi hänga med där så måste vi vinna matcher. Men även sett till slaget om topp-4 måste vi vinna. Trots att känslan är att vi gått väldigt bra under hösten, så har vi absolut inte råd med en massa onödiga poängtapp. Eftersom ligan är så fruktansvärt jämn denna säsong finns det ingen som helst poängmarginal neråt i tabellen. Skulle Leicester vinna så passerar dom oss i tabellen och vi kan vara utanför tipp-4.

Läget i laget?

Mourinho har en relativt skadefri trupp att välja från. Missar matchen gör definitivt Lamela och Tanganga. Lamela har börjat träna med laget, men ska inte vara redo. En som åter ska vara redo igen är Gareth Bale. Får vi se honom växla upp nu under jul/nyårshelhelgerna? Även Leicester har det en ganska skadefri trupp.Soyuncu och Peirera missar matchen. Castagne och Amartay är tveksamma, men kan komma till spel.

Hur ställer vi upp laget?

Startelvan lär väl påminna väldigt mycket om den förra. Lloris står ju i mål.I försvaret tror jag Reguilon kommer tillbaka och ersätter Davies. På mittfältet är väl frågan om Ndombele eller Lo Celso spelar tillsammans med Højbjerg och Sissoko. Trion framåt tror jag blir densamma. Är väl Bergwijn som möjligtvis kan vilas till förmån för Lucas. För inte överraskar Mourinho med Bale eller Alli?

Hur går matchen?

Det kommer bli en riktigt tuff match, det är iaf säkert. Precis som vi så vill Leicester ställa om snabbt och kontra. Kan vi stoppa det så är mycket vunnit. Men tyvärr är känslan att det blir svårt. Mitt tips är att matchen slutar 1-1. Vårt mål görs av Kane. Men hoppas jag har fel och att vi fångar rävarna i en riktig fälla.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*