Matchrapport: Liverpool – Tottenham (2-1)

Slaget på Anfield slutade med förlust. Men icke en förlust att grämma sig allt för mycket över. Nej. Häng istället av dig foliehatten och tänk igenom matchen ordentligt.

En välgenomförd matchplan
Japp. Det var exakt den här matchbilden vi hade att förvänta oss. Tottenham väljer att stå oerhört lågt för att låta Liverpool rulla runt och spela boll. So far, inga konstigheter. Alla som vet vem Mourinho är och vad han står för, bör se igenom den bittra och negativa filterbubbla som finns. Det är såhär Tottenham spelar nu och det är såhär Tottenham kommer att fortsätta att spela så länge som Mourinho är Tottenhams manager. Stå lågt, vara felfria defensivt och framför allt vara sylvasst effektiva när omställningar och målchanser skapas.

Denna matchplan alá Mourinho kan inte komma som någon överraskning.

Just denna nämnda matchplan utförde Tottenham väl igår kväll. Liverpool må ha haft klart mest boll och klart mer iögonfallande spel. Men precis som Mourinho själv skanderar gång på gång ”..it’s not about how much possession you have, it’s about what you do with the ball once you have it.” Sett ur det perspektivet, vilket är det perspektiv vi skall ha, kunde och kanske borde matchutgången blivit en annan.

Marginaler, marginaler och åter marginaler
Sett till expected goals (Förväntade mål sett till antalet kvalitativa chanser) är Sons 1-1 mål, Steven Bergwijns träff av stolpens insida och Harry Kanes frilägesnick topp 3 på denna lista. Både Salahs skott som styrdes in till 1-0 och Firminos sena nick till 2-1 ligger väl längre ned på samma lista av alla målchanser som skapades i matchen.

Då kan vi enkelt börja prata om ordet ”marginaler”. Även om Tottenham utförde matchen och matchplanen väl, så fanns inte marginalerna riktigt på Tottenhams sida. Tottenham borde ha gjort fler mål men tog inte till vara på chanserna trots dess höga kaliber. Tottenham var solida bakåt med undantag för ett par sekvenser; En oturlig styrning och ett nickmål där Dier halkat ned i backen i 90:e minuten som då friställer Firmino till 2-1. Detta är en adekvat fingervisning på den brutala nyckfullhet som finns i den vackra dansen på det gröna gräset.

Första förlusten sedan premiären
All bitterhet och negativitet till trots, Tottenham gör en bra match och de parkerar på en andra plats i ligan när omgång 13 summeras. Det är enbart den andra ligaförlusten den här säsongen.
Måhända att Tottenham förlorade ikväll, men det korthus jag skrev om tidigare har ännu ej fallit itu. Det bevisar vilket stark lag Mourinho redan har byggt och håller på att bygga.

Till sist, vi kan alltid glädjas åt att vi inte är Arsenal.

COME ON YOU SPURS!

#TTID
#ToDareIsToDo

// Mikael Thunborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.