Liljevita drömmar: Efter Spurs – Ludogorets, 4-0

Europa League-torsdag på Tottenham Hotspur Stadium. Det känns inte glödhett i denna omgång av gruppspelet när Spurs hade denna match inklämd mellan söndagens möte med Manchester City förra veckan tillsammans med helgens möte med Chelsea.

Men, det blev ju dock likt tidigare en fantastisk chans för övriga delar av truppen att komma in och visa upp sig och även ytterligare igen: Minimiera och förändra den bild som förlusten mot Antwerp medförde till ”den alternativa startelvan” som Mourinho vill spela för att vila ordinarie elva som fokuserar på ligan.

Startelvan då, vad blev det?

Ja, först ska vi nog kommentera att matchen faktiskt blev av! Rykten upp till avspark nästan flög omkring till höger och vänster att Ludogorets skulle lämna walk-over på grund av Covid-19 samt skador.

Men, en elva ställde man upp. Även om den var skadad, roterad och i brist på flera ordinarie spelare.

Spurs då?

Hart,

Doherty, Sanchez, Tanganga, Davies,

Ndombele, Dele, Winks

Bale, Vinicius, Lucas

Ett 4-3-3 snarare än 4-2-3-1.

Effekten av det? Jo, tack. Det blev effekt. Ludogorets roterade laget nå enormt men ändå. Spurs 4-3-3 blev framtungt och det blev tufft för motståndet.

Jag tror i första halvlek att Ludogorets gör en räd offensivt totalt och det är egentligen inte ens ett riktigt försök. Övrig tid är det Spurs som ”manglar” på i 45 minuter.

Bale, Vinicius, Lucas och Dele pressar på överallt hela tiden. Det blir frisparkar, skott, farliga passningar. Ludogorets första minuter i matchen får dom nog önska sig att matchen inte blivit av.

Efter en kvarts spel så kommer Dele med en fin passning, som lite turligt via motspelare ställer Vinicius i ett perfekt läge själv med målvakten, 1-0.

Dele, han vill hela tiden bevisa sig och öka i rang och utmana om startplats och det syns. Framåt, mycket vilja och en del besvikelse när han inte får till det varje gång. Men, här blev det rätt.

Fint avslut av brassen Carlos Vinicius! Iskallt, kliniskt.

Bale är nära flera gånger, frisparkar, skott, räder. Winks är nära två gånger till och med.

Davies till och med är nära 2-0!

Sen kommer Dele igen, helt osjälvisk i boxen där han lätt kunnat ta avslut själv och väljer istället att bara enkelt passa Vinicius igen, 2-0!

Elegant anfall.

I andra halvlek kommer Höjbjerg in, Ndombele går ut. Ndombele med en magisk insats. En pansarvagn som bara kör fram över hela mittfältet hela sin tid på plan.

Sen kommer Winks!

Han ska dra en långboll från mittcirkeln till Bale och den är så illa slagen att den…

Seglar in i mål, från mittcirkeln.

Bollen är som högst i sin bollbana nog 30 meter upp i luften innan den landar precis i mål. Winks erkänner efter matchen att han sökte Bale egentligen men att det blev ”fel” men ändå rätt.

Elegant, klassmål!

Sen ersätter Jack Clarke vår Bale, Lucas gör 4-0, han är glödhet i Europa!

Sen kommer ett magiskt byte, tre spelare in, tre ut.

In kommer målvakten Alfie Whiteman, mittfältaren Harvey White och anfallaren Dane Scarlett som briljerat i U18.

Scarlett är blott 16 år gammal och blir vår yngsta debutant någonsin i Spurs!