Inför Chelsea – Tottenham.

Äntligen match igen! Var ju flera dagar sedan vi pulveriserade ett svagt Ludogorets. Visst är känslan så just nu? Tottenham och vi som är deras supportrar mår bra just nu. Livet är för många rätt trist i dessa tider, men vårt kära Tottenham är ett ljus i mörkret. Jo, jag vet att många tycker vi spelar defensivt och tråkigt. Att Mourinho är en trist surgubbe som inte borde vara i vår klubb. Men va fan, inte ska vi väl sitta och gnälla efter de fina resultat som vi visat upp på sistone. Inte alla hjältar bär cape och är roliga. Ibland kan hjältar vara precis som Sandra Bullock och Keanu Reeves i filmen Speed, busschaufförer.

Läget i lagen?

Det är två lag med väldigt fin form som möts på Stamford Bridge. Precis som Tottenham har Chelsea nått fina resultat på sistone. Det ryska köpelaget börjar få ordning på alla legoknektar man införskaffade i somras och det ser som sagt stabilt ut. Skadeläget är dessutom väldigt ljust, endast Christian Pulisic är tveksam inför matchen. Så Lampard kommer inte ha någonting att skylla på om resultatet inte går deras väg.

Vår form är som sagt också väldigt bra. Dessvärre är skadeläget lite sämre hos oss. Toby och Lamela missar definitivt matchen. Sen finns det frågetecken även för Lloris, Bergwijn och Lo Celso enligt Premierinjuries.com. Men iaf Lloris och Bergwijn ska ha goda möjligheter att komma till spel.

Hur ställer vi upp?

Ska bli spännande att se hur Mourinho formerar sin elva. Jag tror jag att matchplanen kommer vara densamma som mot City. Ligga lågt och ställa om snabbt med våra sylvassa kontringar. Lloris kommer stå i mål om han är frisk. I backlinjen tar Rodon över Tobys plats, han kompletteras av Aurier, Dier och Reguilon. På mittfältet är Højbjerg och Sissoko självklara, likaså är Ndombele om han orkar en tredje start på 1 vecka? Eller belönas Alli med en start efter en fin match i veckan? Anfallet blir samma som mot City, skulle Bergwijn missa matchen ersätter Lucas. Tror att Mourinho anser att Bale är för defensivt svag i en match som denna.

Hur går matchen då?

Det kommer bli tight, tufft och spännande. Den här matchen har ju på senare år blivit något av en hatmatch. Chelsea kommer ha mycket boll, men lyckas vi stänga ytorna bakom backlinjen så att Chelsea inte får komma med fart så har vi bra chanser att få med oss ett bra resultat. Men det är en riktigt tuff bortamatch. Mitt tips blir 1-1, vårt mål görs av Kane.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*