Inför WBA – Spurs: Ångest, magsmärtor och panik

Direkt från Europa League och Bulgarien åter igen rakt in i ligaspelet: Denna gång mot ”återvändaren” West Bromwich Albion under den f.d West Ham-tränaren Slaven Bilic.

Hur känner vi som Spurs-anhängare inför detta möte?

Jo, det är väl egentligen rent krasst. Ångest. Panik. Magsmärtor av olika slag och en likgiltighet inför att det lär sluta i en stel och tråkig 1-1 match.

Förlåt, det är inte kul att läsa. Men, va fan. Spurs kan gå upp i ligaledning vid en seger och övriga lag i toppen av tabellen möter varandra. Allt är upplagt för att om Spurs gör sitt jobb så kan det bli riktigt roligt.

Och då mina vänner, det är då det inte går bra för Spurs.

Det är sen gammalt.

På det! Slaven Bilic är under massiv press i WBA-lägret och det är vinna eller försvinna som gäller nu för tränaren samtidigt som hans lag just nu ligger på nedflyttningsplats.

WBA hittils denna säsong dock, det är inte roliga läsning oavsett part.

I veckan förlorade man borta mot Fulham med 2-0. Mot ett Fulham som har en snarlik form likt WBA. Innan det, knappt oavgjort mot Brighton där en stark andra halvlek räddade laget från förlust.

0-0 mot Burnley innan det, 2-0 förlust borta mot Saints. Dock innan den matchen lyckades man knipa 3-3 mot Chelsea. En match många minns för en bristande nivå i försvaret hos båda parter.

Spurs då? Kommer ju senast från Ludogorets-matchen i torsdags där man rätt enkelt roterade delvis och tog med sig tre poäng hem till London.

Innan det har man slitit ihjäl sig mot Brighton för att kriga in 2-1 och 3 poäng. Förlust mot Antwerp som innan gav oss en tung seger mot ett svårspelat Burnley.

Spurs trupp då? Vilka finns tillgängliga? Hela truppen i sin helhet egentligen men några frågetecken finns som alltid. Några större än andra.

Erik Lamela har haft en ”lättare skada” åter igen, argentinaren har haft problem i veckor bekräftade Mourinho på presskonferensen inför söndagens match och man har aktivt tagit beslutet att han måste vila denna vecka samt kommande två veckor av landslagsuppehåll för att kunna vara frisk.

Tanganga har varit borta länge och det är en långtidsskada och en lättare skada nu som gör att det dröjer ytterligare. Beräknas likt Lamela vara åter efter landslagsuppehållet som följer efter matchen mot WBA.

Reguilion var sjuk under veckan (ej Covid-19) och missade därav resan till Bulgarien men tränade igen samma dag som matchen var mot Ludogorets och är tillgänglig för spel mot WBA.

Aurier har en huvudskada som sägs vara av lättare karaktär om vi tolkar Mourinho rätt. Valde själv med läkarteamet att inte delta under torsdagens match och sen vara tillgänglig.

WBA då? Ser ut som att Dara O’Shea ska vara helt tillgänglig för spel igen, Hal Robson-Kanu är ej tillgänglig och Sam Field likaså. Övriga redo.

Historiskt mellan lagen då, finns det något att anmärka? Ja, historiskt så hittar jag nästan ett 10-tal matcher i ligan där vi spelat 1-1 med WBA.

Varav 4 möten av de 6 senaste slutat just det, 1-1.

Spurs nuvarande form dock delvis och det flyt som vi ändå får säga att vi haft i svåra och besvärliga motstånd som Brighton och Burnley så bör det gå vägen.

Men, helt ärligt – Ni vet att det kommer bli krångel.

Hoppet är väl dock ändå det sista som överger en. Kanske även en Spurs-supporter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*