Efter Ludogorets – Spurs, 1-3

Vad är en Europa League-torsdag med tidig avspark om inte alldeles, alldeles lagom?

En något roterad startelva kom till Bulgarien. Lite anpassad för Europa, lite anpassad för en aningen kanske svagare motstånd på förhand men inte helt roterad för att hamna i Antwerp-fällan igen likt förra omgången.

I mål fanns nu Joe Hart, med en backlinje som var Doherty, Alderweireld, Dier samt Davies.

Framför backlinjen fanns Winks och Sissoko. Mellan det defensiva mittfältet och en offensiv trea i Lucas, Kane och Bale så fanns Lo Celso.

4-2-1-3 ungefär.

På bänken då? Dele, Vinicius, Austin, Bergwijn, Cirkin, Clarke, Höjbjerg, Lloris, Ndombele, Sanchez, Son, White.

Matchen hinner knappt börja innan Kane har gjort avtryck offensivt.

Anfallaren möter upp en crossboll i boxen och trycker av över. Strax därefter, chans igen: Denna gång, i stolpen!

Han är verkligen glödhet denna säsong, vår älskade One of our own.

Bale testar lyckan på en frispark men målvakten har gjort sin läxa och är med på den.

Efter 13 minuter så måste Ludogorets kapitulera. Lucas av alla spelare i denna startelva slår en hörna och Kane får nicka in den nästan helt fri i boxen, 1-0 till Spurs.

En kvart senare är det dags igen, denna gång får Kane servera Lucas i stället. Bale hittar Kane på högerkanten, Kane drar den längs marken in i boxen snabbt och smart och där är Lucas. Fint anfall, stilrent och väldigt elegant i sin enkelhet. Bale, Kane, Lucas. 2-0!

Spurs är nära 3-0 och sett över alla chanser i första halvlek så kanske det vore varit så.

Men, hur som helst. Paus. 2-0, bortaplan. Vi klagar inte.

I paus då? José Mourinho tackar Kane för leveransen och den brittiska anfallaren får kliva av för denna gång. Carlos Vinicius kommer in för andra halvlek.

Sissoko får också tacka för sig och den nye supporterfavoriten Höjbjerg får kliva in.

Andra halvlek börjar dock inte jättebra för fem minuter in kommer ett läge från ingenstans ur inget alls och Ludogorets får göra 1-2.

Det är ett jättekonstigt mål. Spurs som lag står och sover på en konstig boll och mitt i allt lyckas bollen studsa exakt så illa som det behövs för att vi ska släppa in ett mål. Hart kommer inte ut i tid, backlinjen hänger inte med och det känns mer som bara totalt oflyt kombinerat med en dos passivitet.

Vinicius nära sätta 3-1 för Spurs i sekvensen efteråt.

Sen, efter en timmes spel så kastar Mourinho in Son. Lucas kliver av.

Lucas med en väldigt fin insats! Brassen står högt i rang hos Mourinho men har blandat och gett en del under Mourinho-eran i Spurs.

Son hinner inte ens kliva in på plan. Så är han nere på vänsterkanten i full fart efter att Höjbjerg gjort en viktig brytning och startat ett riktigt bra anfall.

Sons första touch startar en räd på vänsterkanten där hela världen tror att Son kommer avsluta själv. Men, han väljer att osjälviskt passa in i boxen till Lo Celso. Enkelt gjort, enkelt läge, enkelt avslut, 3-1.

Fantastisk insats av Son som knappt hunnit komma in på planen. Viktig brytning av dansken som startade allt.

Steven Bergwijn kommer in för Bale därefter.

Doherty drar ett gult kort.

Matchen avslutas.

Var det en superspännande match vi fick se? Nä. Men, vi fick mål av Kane, Lo Celso och Lucas. En stabil seger och på det förlorade sedan Antwerp mot LASK, Spurs åter i gruppledning.