Tottenham – Brighton 2-1 Knyter min hand

Söndag i London, hösten faller mot sitt slut och vi är tillbaka där vi var för länge sedan. 1-1 på tavlan och matchen börjar gå mot sitt slut. Vi knyter våran hand och viskar ”Bale Bale”. När matchen sedan är slut står vi där med 3 poäng och frälsaren heter just det, Bale.

Det svåraste som finns vad gäller Tottenham är att komma tillbaka från en tung Europakväll och plocka 3 poäng mot ett förväntat bottenlag. Spelet nere i Belgien är bara glömma och nu ställde Mourinho upp med sitt bästa (nåja, Lamela…) lag och innan förväntade vi oss ytor att springa på. Dock är Mr Potter mycket smartare än så och vi fick se en rätt tråkig och tillknäppt match där faktiskt Brighton visade bäst kvaliteter.

Kane startade piggt och testade Brightons försvar men när det inte riktigt gick vägen ringde man kontrollrummet och vips så leder man med 1-0 via straff. Vi klagar inte men förstår frustrationen över VAR mer och mer vad gäller att kontrollera varenda liten saks om domaren gör. Ingen skulle klagat om det istället blivit frispark. Efter Spurs ledningsmål så kom Brighton in i matchen mer och mer och kvitteringen har diskuterats flitigt på nätet vad gäller kapningen av Högbjerg men i mina ögon är foten på bollen först och inga dobbar som kan skada. Däremot är vårdslösheten något för hög i min bok. 8 av 10 domare skulle blåst frispark i alla sådana lägen men jag gillar att man inte gör det utan tillåter mer ”kontrollerade” erövringsförsök. Med handen på hjärtat så fick ju inte ens Dansken ont i det läget. Jag vet jag kan få skit över detta men det börjar bli lite för mycket avblåsningar i matcherna i dagens fotboll.

Det största misstaget i den situationen står Reguilon för när han är för långsam i överflytten ut i pressen på bollhållaren. Annars var han briljant denna match, jag återkommer till det i annan text.

En Lamela-stolpe och en Kane-stolpe senare började jag inkassera en poäng i matchen och hade faktiskt förlikat mig med resultatet. Efter en tung Europakväll började jag faktiskt bli nöjd med en poäng ur det historiska perspektivet. Då byter Mourinho in Bale och jag knyter näven och börjar viska.

Så här står vi, flera år senare med tre poäng och samma hjälte. Ett mycket viktigt mål för Bale då han snabbt blivit ifrågasatt utan att vara i någon som helst matchform. Bra coachning av Mourinho men jag måste ifrågasätta Lamelas startplats när han egentligen inte visar något under matcherna osm för laget framåt. Han kan blixtra till men det är ingen spelare man bygger en offensiv runt.

Ytterligare så saknade vi en Lo Celso i full form på mitten för även om Sissoko och Ndombele gör ett hästjobb på mitten så är det inte den mest kreativa duo som Spurs haft på mitten.

För att summera Spurs insats under söndagen så syns det att det kanske smugit sig in en formdipp och en trötthet i laget. Inte konstigt med det tunga spelschemat, landslagsuppehåll och dålig motivation i Europa League, men det är också då en styrka att ligga tvåa i tabellen med det utgångsläget. Nu gäller det att Mourinho får ihop laget och visar att hans psykologi efter Antwerpen fungerar när det är dags att lufta lite spelare mot Ludogretsk om några dagar. Här är det åter läge att vila lite spelare och rulla på reserverna för det kommer behövas längre in på säsongen.

Hur som haver, Covid härjar fritt, vi ligger tvåa och Bale avgör matcher igen.

Framtiden är liljevitt.

COYS

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*