Time to bounce back: Inför Spurs – Brighton

Efter en torsdagskväll i total misär i Belgien så skall så väl fans som José Mourinho, Spurs som lag och alla enskilda spelare ladda om mentalt för att ta sig an Graham Potter och hans Brighton på söndag kväll i Viasat och Viaplay.

Det behövs ”bounce back” som den f.d Spurs-kaptenen Michael Dawson sa varje gång det skedde en förlust. Studsa tillbaka och ta tillbaka momentum.

Rykten säger att Mourinho inte ens tagit med ett flertal spelare från Antwerp-matchen som en signal och svar på insatsen i torsdags.

Spurs knep knappt tre poäng borta mot Burnley i veckan och åter igen är det en match på söndag kväll där nästan samtliga matcher i denna omgång där flera resultat går Spurs väg.

Serveringsfatet står framför Spurs åter igen att klättra i tabellen och slå sig in i den absoluta toppen bakom Liverpool inför denna match, endast bakom med en poäng från serieledaren vid en eventuell seger.

Detta har nu skapat en sådan mental låsning hos oss Spurs-fans att vi per automatik då utgår från att det inte blir vinst mot Brighton.

– Går alla resultat Spurs väg inför matchen Spurs ska spela? Då blir det poängtapp för Spurs oavsett motstånd.

Så är det.

Och ja, så känns det även idag. Brighton behöver en reaktion likt Spurs och då för deras del efter en extremt blek och svag insats mot West Bromwich i veckan där man tappade hela matchen och tre poäng i andra halvlek och lät WBA ta sig in i matchen helt gratis trots vad som såg ut som en säker 1-0 seger i paus.

Frågetecken skademässigt för Spurs är Tanganga och Dier. Båda kan vara åter och tillgängliga eventuellt men är också då precis tillbaka nu från något längre frånvaro.

Övriga truppen skall vara redo och tillgänglig men enligt sena rykten nu som inte är bekräftade så sägs det att Mourinho lämnat följande spelare utanför truppen som tar sig an Brighton: Aurier, Dele, Vinicius, Bergwijn, Sanchez.

Om det stämmer? Det får vi se.

Om vi ska gissa startelvan då?

Lloris

Doherty, Alderweireld, Tanganga, Reguilion

Dier, Ndombele

Lucas, Lo Celso, Son

Kane

Brighton då? Jo, tack! Knäskada på Andone, Dunk avstängd på grund av tidigare rött kort. På det, lårskadad Jahanbakhsh.

Frågetecken på det: Knäskador, vadskador och vristskada råder då man tvekar kring närvaron på Izquierdo, Propper och Walton.

Brighton placerar sig inför matchen på 16:e plats, 6 matcher spelade, en vinst, två oavgjorda och nu 3 förluster. 10 mål för, 12 emot.

I Brighton ska vi dock se upp med Maupay. 4 mål och en assist hittills denna säsong gör att han kniper 11:e plats i skytteligan för Premier League.

Men, i ärlighetens namn nu och något matnyttigt för våra läsare: Vad vill vi egentligen se av Spurs idag?

  • Ge oss en ursäkt för torsdagens något pinsamma förlust.
  • Ge oss fart, fläkt, tempo, vilja och energi oavsett startelva.
  • Stäng igen matchen om vi behöver det. Stäng den bara. STÄNG!

Jag älskar Spurs. Men, helvete. Jag måste också tänka på mig själv och utgå på förhand att det blir krångel till match ikväll.

Brighton lär vara hungriga och sett hur vi slet ihjälp oss för att ta oss igenom Burnley-matchen på Turf Moor.

Men, om jag ska panikgissa resultatet? 5-0 till Spurs. Kane och Son med lekstuga. Kane-hattrick och Son med två på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*