Inför: Tottenham – West Ham

Läget är allmänt positivt i det liljevita lägretDen förlorade sonen Gareth Bale är tillbaka i Spurs. Vi avklädde ManUnited med 6-1 förra matchen. Arsenal förlorade igår. Vår skadelista är i princip obefintligt med ett fåtal undantag. Allt känns frid och fröjd.
Med andra ord, vi kommer att förlora idag mot West Ham.

Solen står i zenit
Allt är upplagt för en toppenkväll på Tottenham Hotspur stadium. Efter den bittra premiärförlusten har Mourinhos marionetter tämligen ryckt upp sig. De har gått obesegrade sedan dess och även piskat in ett par ordentliga vinster med övertygande spel.

Vid vinst idag går Spurs upp på andra plats i ligan. Med andra ord, dörren är vidöppen. Dags att ta tag i dörren, slita upp och den bara kasta oss in genom den. Möjligheten är vår.

Men jag tror tyvärr att vi kommer finna den där dörren låst med både kedjor och hänglås. Tottenham har en chans på triumf, en möjlighet som vi inom alla ramar av realitet bör ta. Att nå en andra plats vore ett ypperligt läge och en helt rimlig utgång på den här dagen. Just därför, ty allt ligger i våra egna fotbollshänder, kommer West Ham vinna på Tottenham Hotspur Staidum idag. Michel Antonio kommer att göra hattrick och Fabianski kommer att spela sitt livs match. Vi har sett detta fenomen förr och tyvärr lär vi få se det igen. Det förbannade j*vla ’Spursy’-fenomenet.

Mourinho är vår viktigaste nyckel
Jag har tidigare skrivit att med Mourinho har vi fått nycklar och verktyg vi ej tidigare haft. Kraftfulla mindgames, hårdare attityd och en mer cynisk inställning är bara tre av de ’ups’ som Mourinho bidrar med.
Kan han nyttja och få med spelarna i på sin sida i ännu en tuff match, så kan den där låsta dörren möjligtvis brytas upp. Men oavsett kommer det att bli en svår uppgift. West Ham kommer smälla på. Vi är för dom vad Chelsea och Arsenal är för oss; En konkurrent som man innerligt vill piska dit. De kommer också från en flygande seger innan landslagsuppehåll. 3-0 borta på King Power Stadium är tyvärr ett resultat som imponerar.

Slutresultatet?
Som sagt. Solen står i zenit för god lycka hos Tottenham. Men det kommer att bli en förlust (3-1 till West Ham). Det spelar ingen roll att Gareth Bale startar och faktiskt gör ett fint mål assisterat av Harry Kane.

Ja, jag är cynisk. Ja, jag grundar denna analys mestadels på känslor (Samt en och annan historiebok).
Men denna magkänsla är tyvärr alldeles för stark för undangömma.

Get in there! 

Matchinformation:
Avspark: Söndag 18/10-2020 kl.17.30 svensk tid.
Tvsändning: Viasat, Viaplay.
Arena: Matchen spelas på Tottenham Hotspur Stadium.

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*