Tottenham – Maccabi Haifa 7-2

Mindre än 48 timmar efter den härliga segern mot Chelsea var det alltså dags för match igen. Den här gången var det en match som gällde gruppspel i Europa League. Ett Europa League som Mourinho varit tydlig med att man satsar på. Dels för pengarnas skull, men även för pokalen och platsen i Champions League skull. Att det var en viktig match syntes tydligt på startelvan. Endast Toby och Bergwijn fanns kvar från tisdagens 11:a. Lite överraskande kanske att Hart fick stå i målet, men här visar ju Mourinho tydligt att Hart numera är nummer 2. Ganska säker på att man gärna säljer Gazzaniga om ett hyfsat bud skulle dyka upp.

Matchen

Domaren hann knappt blåsa i pipan och jag hann inte starta tv:n innan Kane gett oss ledningen. En kanonstart på matchen, kanske en för bra start? För det dröjer inte jättelänge innan Maccabi kvitterar till 1-1. Än en gång får en motståndare till sitt livs avslut och bollen borrar sig in i Harts ena kryss. Där och då blev jag faktiskt lite orolig. Vi slarvade väldigt med våra passningar. Vi lät motståndarna bryta flera gånger och komma till en del hyfsade avslutsläge. Men som tur var dök Lucas upp med sin polerade hjässa och gav oss ledningen på nytt. Efter det målet var det inget snack. Lo Celso gjorde både 3-1 och 4-1 innan paus. Matchen kändes avgjord när vi gick in till halvtidsvila.

Efter pausen ersatte Dele den utmärkte Lo Celso. I övrigt samma manskap. 7 minuter in i andra halvlek så tycker tydligen domaren att det händer för lite, för han lyckas hitta 2 horribla straffar. Först 1 till Maccabi och sedan 1 till oss. Den nya handsregeln är verkligen skrattretande. Vet inte vilken av situationerna som är värst, men ingen av dom skulle någonsin behöva dömas straff på. Den lilla kontakt Maccabi kände när man reducerat till 2-4 kvävdes snabbt när Kane utökade först till 5-2 och sen 6-2. Efter det fick Kane välbehövlig vila inför söndagens match. I slutet av matchen står Alli för matchens prestation när han genom en alldeles underbar tunnel ordnar fram vår andra straff för dagen. Han tar själv hand om den och spikar slutresultatet till 7-2.

Tankar efter matchen

Det blev till sist en lika enkel seger som vi hoppats på. Vi fick chansen att vila Kane, Lo Celso och Højbjerg lite inför söndagens möte med Manchester United. Tyckte offensiven såg riktigt bra ut, men Maccabis försvar var väl i ärlighetens namn inget vidare. Defensivt såg det lite skakigare ut, tycker gästerna kom alldeles för enkelt till skapliga läge. Men visst, leder man med ett par mål så är det lätt att det blir så. Bäst i Tottenham tycker jag Kane, Davies och Lo Celso var. Framför allt Davies så ut som en ny spelare när han forsade fram längs kanten. Kanske nyttigt att känna av konkurrensen från Reguilon?

Nu blickar vi framåt mot söndagens match mot Ole Gunnars Manchester United. En match vi har alla chanser i världen att ta tre poäng i. Vilken vecka det skulle vara då.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*