Inför Tottenham – Maccabi Haifa.

Knappt har toaletten på Tottenham Stadium hunnit bli luktfri efter Eric Diers urladdning mot Chelsea, innan det är dags för ny match igen. För motståndet under torsdagen står israeliska Maccabi Haifa. I potten ligger en gruppspelsbiljett till Europa League och lite pengar in på kontot.Maccabi Haifa slog i förra omgången lite överraskande ut ryska Rostov trots bortaplan, så det är ett kompetent lag som kommer på besök under torsdagskvällen. Innan man besegrade Rostov så hade man vunnit över Bosniska Zeljeznicar och Kairat från Kazakhstan. Man gör en hel del mål framåt, men håller inte nollan speciellt ofta. En målrik match att vänta?

Läget i laget?

Gareth Bale och Son dras med skador och kommer inte till spel. Båda spelarna är förhoppningsvis tillbaka till efter landslagsuppehållet. Mourinho har även bekräftat att Dier inte kommer att medverka i matchen. I övrigt har Mourinho en stor trupp att välja från. Mest troligt lär det inte vara många som spelade 90 minuter mot Chelsea i tisdags som kommer starta ikväll. Öppnar det månne upp för Dele, eller har det skurit sig helt där? Med tanke på söndagens match mot Manchester United så tro jag vi får se ett relativt starkt lag, men med lite rotation ändå.

Hur ställer vi upp?

Här är frågan hur den gode José tänker. Går vi tillbaka till vårt 4-3-3 eller kommer vi köra vidare med tisdagens 5-3-2? Personligen tror jag att vi går tillbaka till det förstnämnda. Såhär tror jag vi ställer upp:

Hart

Doherty-Toby-Sanchez-Davies

Winks-Højbjerg-Lo Celso

Lucas-Kane-Alli

Hur går matchen då?

Maccabi Haifa är ju ett betydligt bättre motstånd än vi mött i tidigare omgångar, men med tanke på hemmaplan ska det inte behöva bli rent för stora problem. Tror på en stabil 4-1 seger. Kane gör 2 mål, Lucas och Lo Celso hänger dit vars ett. Förhoppningsvis leder vi hyfsat tidigt och kan vila tex Kane och Lo Celso inför söndagens viktiga match. Nu kör vi!

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*