Efter Spurs – Newcastle, 1-1

Jag försöker sansa mig själv inför att summera söndagens match mot Newcastle.

Det, det är svårt.

På ett sätt är jag missnöjd över hur Newcastle tilldelas en straff på tilläggstid.

VAR granskar, granskar och åter granskar. Onside eller Offside? Hands eller inte hands? Onside och hands. Carroll nickar ner bollen på en Dier med ryggen mot den långe Newcastle-anfallaren får bollen på armen.

Straff.

1-1.

Ridå.

Här skulle jag vilja skriva om hur VAR dödar glädje, fotboll och oskyldiga barn. Men, jag låter bli.

Jag måste välja ett annat spår.

För felet ligger inte i VAR.

Felet ligger inte i hur handsregeln skall skrivas, bedömas och tolkas.

Felet ligger i Spurs som sätter sig själva i en situation där man på hemmaplan mot ett ojämnt Newcastle inte lyckas punktera och stänga igen matchen trots en massiv och total kontroll i nästan hela matchen.

Men, låt oss backa bandet för er som inte såg matchen.

Spurs dominerar första halvlek helt. Son skjuter i ribban, han skjuter i stolpen, Moura gör 1-0, Kane nära två gånger.

Rent krasst, det borde varit 2-0, 3-0, kanske till och med 4-0 med lite bättre skärpa i paus.

Spurs gör dock inga fler mål.

I paus byter man ut Son och stoppar in Bergwijn. Oklart om det är skadekänning eller förebyggande för Chelsea på tisdag i Ligacupen eller Europa League på torsdag mot Maccabi Haifa i åtanke.

Bergwijn är inte dålig men han är inte Son.

Newcastle får lite mer boll i andra men Spurs styr spelet och matchen.

Sen mot slutet, med 10 – 15 minuter kvar så börjar Newcastle jävlas.

Spurs vet inte riktigt vad man ska göra. Ska man stänga matchen, bli tråkiga och ta det lugnt men med kontroll eller jaga 2-0. Svaret blir någonting mitt mellan alternativen, vilket inte är bra.

Sen kommer kaoset.

Höjbjerg orsakar en frispark. Som egentligen inte är en frispark.

Men, Newcastle får den.

Skjuter in den, Carroll nickar ner på Diers arm.

VAR, straff, mål.

Ridå.

Finns det något positivt att ta med sig alls?

• Spurs gör sin bästa halvlek ändå på riktigt länge första 45 minuterna om man bortser från att vi borde gjort fler mål.
  • Ndombeles inhopp när han ersatte Lo Celso, riktigt fin insats. Skapade mycket offensivt, viktig central pjäs. Ska absolut vara stolt över sitt inhopp och sin nuvarande form som verkligen tar fart!