Efter FK Shkendija – Spurs, 1-3

Efter en utebliven batalj mot League 2-laget Leyton Orient i Ligacupen i tisdags så blev det en väntan till torsdag kväll där Nordmakedonien och ett helt annat motstånd väntade.

José Mourinho berättade efter matchen i Nordmakedonien att han innan avspark märkte att målvakterna i truppen reagerade på målburen. Målen var lägre och mindre än vad som är standard och enligt reglerna.

Hemmalaget och dess personal bytte ut målen. Mourinho skojade på presskonferensen efteråt och på sin Instagram efteråt att han trodde han blivit längre.

Jose Mourinho reveals goalposts were TOO SMALL and had to be adjusted  before Tottenham win over Shkendija and joked 'I thought I had grown!'

Matchen då? Jo, man var ju nervös av flera skäl. Blir det en svår match och även en oro kring: Kommer sändningen verkligen fungera? Bulgarienkaoset färskt i minnet när Plovdiv besegrades.

Uppställningen då?

Hart,

Aurier, Alderweireld, Sanchez, Davies

Ndombele, Winks, Bergwijn,

Son, Dele, Lamela

Knappt fem minuter in i matchen: Erik Lamelaaaaaa!

Tidigt mål, fint spel, bra. Första halvlek är under kontroll i övrigt och vi borde kanske ändå gjort mer av det? Winks drar ett gult kort och i övrigt händer det inte jättemycket. Förutom att Spurs borde förvaltat ett antal anfall bättre och stängt matchen innan paus.

Således kommer vi till utmaningen i andra halvlek.

55 minuter in i matchen så kommer 1-1.

Spurs försvar skapar inga vänner och det är krångligt, osäkert och inte synkat för fem öre. Hemmalaget tackar för oklarheten och drar iväg en raket i lugn och ro.

Hart kan omöjligen beskyllas för det målet.

1-1 och match igen.

Mourinho som skrikit hela matchen på Ndombele och Dele på långsidan agerar och förbereder byten direkt.

Angående Mourinhos skrikande.

• Skriker på Aurier i ett motanfall att ivorianen är ”fucking sloppy, eh?”
  • Dele får sig flera omgångar av portugisen. Obefogat? Absolut inte. Dele hade en katastrofal dag på jobbet där inget fungerade individuellt. Lär spä på antalet rykten om en exit mer.

Hur som helst, José kastar in: Lo Celso, Kane och Lucas mot att Winks, Dele och Bergwijn går av.

Winks och Bergwijn höjde inte sina aktier idag. Bergwijn hamnade helt i en massiv radioskugga under sin timme och Winks såg allmänt oklar ut i Spurs 4-3-3. Dele utan tvekan dock det stora frågeteckenet vilket är oroande.

Det dröjer 5 minuter efter dessa byten så har Spurs gjort 2-1. Svårare än så är det inte ibland. Son som löser det.

9 minuter senare är det Kane som nickar in 3-1 på assist från just Son.

3-1 och matchen slut därefter.

Vad har vi lärt oss nu?

• Hoppas verkligen att det finns fler fotbollsplaner Nordmakedonien och att samtliga har bättre skick än den som matchen spelades på. En välskött åker är bättre än det där.
  • Maccabi Haifa från Israel väntar efter att dom besegrat FK Rostov.
  • Nästa omgång i Europa League blir play-off till själva slutspelet och turneringen. ”Tyvärr” är det hemmamatch i London denna gång och Spurs behöver inte resa tvärs över Europa en gång till vilket hade varit speciellt om det blivit Israel eller Rostov. Riktig Europa League-feeling!