Inför: Leyton Orient – Tottenham (Ligacupen)

Blir det match eller blir det inte? Ska du flyga högt över havet eller bort emot land? Men stämmer frekvensen så räcker vi fram? Brasklapp: Ett omfattande Corona utbrott i Leyton har lett till att kvällens match kan bli inställd.

Såhär på Tisdagsmorgonskvisten är stämningen i mitt kök rätt tudelat. Det blåser trots allt en del starka vindar på Hotspur Way. En liljveit premiärsuccé lös med sin frånvaro för 10 dagar sedan då Premier League slog igång sin kraftmaskin för säsongen 20/21. Efter en hyggligt potent inledningen brakade vi ihop på andra sidan halvtidsvilan. Vi såg oerhört oinspirerade och trötta ut och återigen fick vi ett mål i baken på en fast situation.

Men i spillrorna av premiärförlusten tändes en strimma ljus i slutet av förra veckan. Likt en klarhimmels blixt började det frenetiskt att hagla in trovärdiga viskningar om att en viss spelare från Wales var påväg tillbaka till klubben.

Och mycket riktigt på Lördagen blev det klart; Gareth Bale ansluter på lån för resten av säsongen. Oj, oj. När detta presenterades satt jag trött och sliten i ett trångt baksäte på väg hem från Östergötlands där jag spelat in musikvideo under ganska exakt 23 timmar i sträck. Ett svettigt dygn må jag skriva. Att då få fyllas av energi och värme när jag såg Bale posera stolt med vår liljevita tröja gjorde mig ytterst gott. Att han även har med sig sin fint vänsterkantsspringande polare Sergio Reguilón förgyller än mer. Mums!


Ligacupens vara eller icke vara?
Jag ogillar att kopiera och uttrycka andras mantran, men likt det Bale sa i en av sina nya första intervjuer så är det dags. Spurs måste få smaka på silver. Att få nudda vid silvret är Mourinhos allra högsta prioritet. Av den anledningen lär vi ej ställa upp med enbart juniorspelare ikväll. Men på samma gång och i samma harmoniska anda där vi pratar om silverjakt så spelar Spurs redan nu på Torsdag, dvs. om två dagar, en fantastiskt viktig kvalmatch till Europa Leagues gruppspel. Båda cuperna är oerhört viktiga just pga. silverjakten. Och Mourinho lär inte vilja vaska någon av dom.


Kvällens match
Ett par rykten har basunerat ut att Dele har en ifrågasatt framtid i vår liljevita tröja, men i post-match presskonferensen i Söndags antydde Mourinho att han skall starta ikväll. Och med tanke på det djupt späckade spelschema som Spurs nu precis har dykt in i, så lär trots allt en del juniorspelare starta.

Detta blir även ett kärt möte för Harry Kane ty han 1, gjorde 18 matcher för klubben i League One 2010/2011 samt 2, han är deras tröjsponsor för den här säsongen.


Resultat?
Om matchen mot förmodan blir av så tror jag, hör och häpna, att vi kommer städa av den tämligen simpelt. Superjinx, jag vet. Men blir min spanning misslyckad, så finns jag på twitter @mthunborg. Där kan du spy ut din mastiga grå-lila galla bäst du vill.

Get in there! 

Matchinformation:
Avspark: Tisdag 22/9-2020 kl.19.00 svensk tid.
Tvsändning: Viasat, Viaplay.
Arena: Matchen spelas på Matchroom Stadium.

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*