Inför Southampton – Tottenham, ”Den där matchen”

I väntans tider så spelas det ändå matcher. Under söndagen så reser Spurs till Southampton för att vinna en match som för många senare kanske kommer refereras som ”matchen innan”.

Vi pratar givetvis om förstärkningarna från Madrid som i skrivande stund inte presenterats och som undertecknad inte kommer gå in närmare på förrän det är officiellt.

Det som jag istället vill fråga inför denna viktiga match är hur det verkligen låter på Hotspur Way under denna hektiska tid? Medvetenheten om att ett tight spelschema inte gynnar träningsintensiteten finns men det känns som moralen tidigt fick en törn med det tighta schemat samt ett hackande spel i början av säsongen. Evertonmatchen är bara glömma och att vi lyckades få in två sena mål i Europa är bara att plocka in i skafferiet och ta fram när det mest behövs under säsongen. Men balansen av Mourinho har varit, i mina ögon, svårt att försvara. En backlinje som inte ännu är samspelt, en Ndombele som står frågande vid sidan av och en Lo Celso som i mina ögon bör få mer yta att springa på. Winks gillar jag men han börjar mer och mer framstå som en breddspelare än en kugge i ett lagbygge. Visst med en viss vänsterspringare längre fram kanske vi inte behöver en ny Eriksen men jag saknar balansen som fanns både med honom och Dembele bakåt sett.

Mourinho har fått viss kritik att lämna Bergwijn, Sanchez och till viss del Sissoko och Dembele utanför. Visst, alla kan inte starta men att hitta en balans mellan dessa spelare för när vi inte har den där defensiva balansen och/eller en riktigt bra spelfördelare så kanske anfall får bli bästa försvar. Vi kanske får riskera att bli framtunga en stund och se hur vi kan te oss med att bli bollinnehavare under matcherna. Speciellt mot de lagen som ska ligga på undre halvan av tabellen teoretiskt sett.

Vad kan vi förvänta oss av matchen då? Southampton hade vi fyra gånger i början av året och vi har bytt lite spelare sen dess. Pierre-Emile Hojbjerg stoltserar hos oss medan Kyle Walker-Peters springer på Southamptons högersida. Två lag som känner varandra rätt bra och det finns risk för en tillsluten tillställning under söndagen. I sådana matcher är det misstagen som kommer synas och i ärlighetens namn har inte Mourinho lyckats sudda bort dem med sin annars sedvanliga disciplin. Det gäller att direkt sätta prägeln på matchen och se till att den styrs till våran favör.

En svår match framför oss och det som vi verkligen kommer se tillbaka på är som sagt ” den där matchen innan…” Vad den se kommer betyda i långa loppet går bara att sia om men två raka förluster i inledningen brukar inte gynna större lag under en säsong.

Spännande tider framför oss men innan vi slår på stora trumman gäller det att överleva ”den där matchen…”

Framtiden är liljevit.

COYS

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.