Bulgarienkaoset: Efter Lokomotiv Plovdiv – Spurs, 1-2

Det är med blandade känslor jag ser Spurs återvända till Europa League. Långa resor runt om i Europa mitt i veckan, söndagsmatcher i ligan som följd, allt möjligt och omöjligt motstånd och mer där till.

Torsdagens kvällsmatch mot Lokomotiv Plovdiv i kvalet till Europa League gjorde nog ingen mer glad och optimistisk kring varken Spurs nuvarande form och skick eller Europa League som turnering för Spurs-anhängare.

Varför undrar ni kanske för att ni inte tittade på matchen?

Varför undrar även många som försökte se matchen på Viasat eller i deras streamingtjänst Viaplay då den bulgariska sändningen och tv-produktionen fick massiva problem i både första och andra halvlek. Nästan hela andra halvan av första halvlek sänds inte. Tekniskt fel. Hackande bild inledningsvis och sen helt svart följt av felmeddelandet att tekniken inte fungerar.

Snabba Tottenham-anhängare lyckades hitta östeuropeiska streams på internet som funkade men många fans fick se en svart skärm.

Vilket i första halvlek gjorde inte så mycket. Spurs spelade inte bra, trots att man ägde innehavet och styrde matchen så är man aldrig riktigt nära. Steven Bergwijn avlossade en kanon i starten som tar i ribban.

Det blir avslaget, dåligt tempo och Sissoko, Dier samt Höjbjerg har inte en bra dag. Passningar går fel, långbollar landar helt fel och det känns riktigt svagt.

I andra halvlek så händer inte mycket mer inledningsvis, bilden återvänder för Viasat- och Viaplay-tittarna för att sen, efter en timme in i matchen försvinna helt igen.

Då anfaller Plovdiv, Sanchez fumlar det ut till en hörna för motståndarna och på den hörnan tappar Sanchez sin markering.

1-0 till Lokomotiv Plovdiv.

Då händer precis allt: Mourinho kastar in Lamela för Bergwijn. Sissoko går ut med holländaren strax efteråt och Ndombele kommer in också.

Det är ont om tid. Sändningen fortfarande nere.

Inlägg in i boxen. Lo Celso nickar mot mål. Plovdiv-back stoppar bollen medvetet med handen. Rött kort. Straff.

Kane. En riktig Kane-straff. Rakt upp i vänstra krysset, stenhårt!

Plovdiv får i samband med straffen ytterligare en spelare utspelad som tjafsar till sig ett gult och har redan ett sedan tidigare.

Nio spelare mot elva Tottenham-spelare. Kan det gå?

Ja, det går. Tack och lov. Trots tveksamt spel.

Lucas via högerkanten in i boxen. Ndombele kör en klassisk Harry Kane-liknande ”tap-in”.

2-1.

Tack och lov.

Kort summering av matchen: Spurs är riktigt svaga och Plovdiv kunde lätt ha hållt undan det här och skickat hem oss till England illa kvickt.

Nu väntar en till resa i Europa League-kvalet.

Nordmakedonien borta, KF Shkëndija väntar! Den matchen spelas redan på torsdag. På det ska vi spela ligacup mot Leyton Orient innan det och även möta Saints borta på söndag denna vecka.

Förhoppningsvis får vi se hela matchen utan att det blir tv-avbrott nästa torsdag.

I övrigt,

  • Lokomotiv-ultras utanför arenan som blåste av två gigantiska omgångar av fyrverkerier i andra halvlek och lät som om det vore folk på läktaren.
  • Hoppas inte Bale såg denna match.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.