Tottenham – Everton, 0-1

Hemmapremiär mot Everton på ett publikfritt Tottenham Stadium. Det var idag vi skulle ta avstamp mot en ny, betydligt roligare säsong än förra årets misslyckande. Nu skulle Mourinho visa vad en visserligen kort, men ändå en hel försäsong kan göra. Men när domaren blåst av matchen stod gästerna som segrare med matchens enda mål. Allt kändes därmed precis som vanligt igen.

1:a halvlek..

Tottenham ställde upp med ett ganska väntat lag. Enda skillnaden mot laget jag gissade på innan match var att Winks kom in istället för Sissoko. I Everton sparade Ancelotti sannerligen inte på krutet. Alla de tre nyförvärven på mittfältet från start. Matchen börjar jämnt. Det är ett Tottenham som ligger lite lägre och ett Everton som rullar runt bollen. Det händer inte mycket förrän Davies beslutar sig för att slå en lång boll rakt in i mitten, Richarlison snappar upp den, springer förbi en stillastående Toby och rundar Lloris. 0-1 tänker nog alla, men märkligt nog missar den goda Richarlison tomt mål. Efter det tycker Tottenham hittar bättre ytor i sitt omställningsspel. Alli får en jättechans men Pickford räddar. Halvleken är jämn, men visst borde vi tagit ledningen i slutet när Kane på att magiskt sätt spelar fram Doherty som tyvärr avslutar så att Pickford kan rädda. En första halvlek som är helt ok. Everton har mer boll, men vi känns farliga i omställningarna.

2:a halvlek.

I paus byts Alli ut och Sissoko kommer in. Vad som föranledde det bytet vet jag inte riktigt. Förmodligen någon skada på Alli, annars ett mycket märkligt byte. Andra halvlek påminner väldigt mycket om den första. Tottenham ligger lågt och Everton har boll. Skillnaden är att i andra halvlek är vi helt ofarliga i omställningarna. Vi får inte till något anfallsspel över huvud taget. I 60:e minuten drar vi på oss ännu en av de ca 100 frisparkarna där vi är sena och knuffar motståndarna i ryggen. Nu serveras en väldigt fin frsipark, Toby hänger inte med Calvert-Lewin hoppar upp och trycker in 0-1. Nu förväntar man sig att vi ska bli lite mer desperata och trycka på mer offensivt, men nej det gör vi inte. Vi byter in Bergwijn och Ndombele men det gör ingen större skillnad. Våra anfallsförsök består till stora dela av långbollar från backlinjen. Trots att Everton är trötta på slutet så lyckas vi inte skapa en enda riktig målchans. Matchen sluta 0-1.

Tankar efter matchen.

Tycker vi gör en ok första halvlek. Då skapar vi lite chanser och har fart i våra omställningar. Men när Mourinho väljer att ersätta Alli med Sissoko och flytta in Moura centralt försvinner ju varje uns av kreativitet framåt. Vi har inte en spelare som vågar slå en hotande offensiv passning. Vi måste ha en kreativ spelare centralt. Det blev lite bättre när Ndombele kommer in. Han slår visserligen bort några enkla passningar, men han försöker iaf hota och vill framåt. Förhoppningsvis får han spela mer, men även Lo Celso är efterlängtad. Nyförvärven skötte sig väl ok, inga topprestationer precis men ok. Hela laget kan klart bättre, bäst idag tycker jag nog Davies var. På andra änden av skalan hittar vi Toby och Lucas. Att Lucas får 90 minuter är ju obegripligt. Men, bara till att ta nya tag nästa match.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*